[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[1 pont] Bécsiszelet étterem
Budapest III, 2007. október

Gépi bécsi

Rokonokkal, kilenc tagú társasággal tértünk be ebédelni az óbudai Bécsiszelet étterembe. A fogadtatás kedélyes volt, letelepedtünk, bort rendeltünk. Iszogatás közben kiválasztottuk az ételeket is. Pincérünk barátságosan elpanaszolta, hogy nincs pultosa, ezért lehet, hogy kicsit várni kell. De azt nem mondta, hogy majd egy órát kell várni a levesekre.

Pincérünk dinamikusan jön, megy, csépeli a számítógép billentyűjét, a konyhából időnként kloffolás hallatszik, de a levesek csak nem akarnak megérkezni. Várakozás közben van idő tanulmányozni a díszletet. A helyiség összképe tulajdonképpen nem rossz, a viaszkosvászon terítő még elmenne a mintája okán, de a könnyű evőeszközök elég gagyinak tűnnek.

Elfogadhatatlanul hosszú idő után érkeznek a levesek. Én hagymalevest rendeltem (490 Ft), a leves minősége egyáltalán nem kárpótol a közel egy órás várakozásért, és a rokonok arcáról sem bírok sok jót leolvasni.

Második fogásként zömmel bécsi szeleteteket rendeltünk. Mindegyik adag egyformám szép kerek, pont tányérnyi méretű. Ezen akkor csak csodálkoztam, csak később jöttem rá, hogy valószínűleg ipari módszerekkel állítják elő ezeket a hússzeleteket. A kis borjú bécsi (18 dkg, 1190 Ft) egyébként nem volt rossz, de az ebéd legjobb eleme a nagy saláta (440 Ft), amelynek alkotórészei burgonyasaláta, fehér és lilakáposzta.

Nem volt szerencsénk a hétvégi családi ebéddel az óbudai Bécsiszeletben. Mint éttermet nem is nagyon tudnám értékelni, sem az étel minősége, sem a személyzet kapacitása nem éri el azt, amit joggal étteremnek nevezhetnénk. Ám a közelben dolgozó ismerősöm szerint a hétköznapi déli menü nem rossz, ezért azután mégiscsak kapott egy icipici büfé tányérkát az óbudai Bécsiszelet étterem.

 


Az étterem honlapja: www.becsiszelet.hu

2007 / 9

<<< >>>
Éttermek 2007
- Budapest III, Harapó Mókus Vendéglő
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Bécsiszelet étterem
- Nagyszombat, Cityrest Penguin
- Nagyszombat, Wetzlerov Dom
- Pozsony, Black Rose
- Pozsony, Prazdroj
Skála 2007 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[1 pont]Büfének még elmegy (1 pont)

Büfék 2007
- Budapest VI, Star-Kebab török étterem
- Budapest XII, Kőbüfé
Skála 2007 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

 nbsp;   [GP]