[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Black Rose Reštaurácia
Pozsony, 2007. április

Vacsora a Mihály-kapu közelében

Pár nap kellemes meleg után jól lehűlt az idő, senki sem ült a teraszokon Pozsony belvárosában, de az éttermek belseje is jóformán üres. Sok helyre benéztünk, olyat szerettünk volna választani, ahol van valami élet. És hát a kirakott étlapokat is nézegettük, mert már régen elmúltak azok az idők, amikor anyagi megfontolások nélkül bármelyik hajdani csehszlovák étterembe betérhettünk.

A Michalska utcában, a Black Rose előtt egy felszolgáló próbált vendéget szerezni. Angol étlapot akart mutatni, de meglátta nálam a magyar útikönyvet és magyarra váltott. Megkérdeztük tőle, hogy vannak-e vendégek odabent. Mosolyogva válaszolta, hogy természetesen vannak, számszerint ketten. Ez már valóságos tömeg ezen a hűvös estén, így hát mi is betértünk. Miközben pincérünk a pincébe vezet bennünket, elmeséli, hogy ebben a házban élt Segner András, a híres magyar fizikus.

Maga az éttermi rész nem túl nagy, a berendezés barátságos, rafinált félhomály, az asztali lámpa mellett lehet olvasgatni az étlapot. De mielőtt belemélyednénk, Becherovkát és sört kérünk. A Becherovka rusztikus pohárban kerül elénk, sokkal jobban tetszik így, mintha egy törékeny kis gyűszűben hozták volna ki. A Krusovice sör meg egyszerűen kifogástalanul finom.

Pincérünk készségesen segít eligazodni az ételkínálatban. Plnené kuracie prsia Kefalin és bravcové soté Daniela volt a választásunk. Az ételek igen attraktívak a tányérokon, az ízek is változatosak. A Kefalin igen finom, a Plesnives sajtból készült mártás harmonikusan izgalmas ételkompozíciót varázsol a brokkolis sült csirkéből. A Daniela tocsniba töltött sertés ragu, gombával, sok zöldséggel megtetézve. A ragu nem túl fűszeres, cserébe a zöldségek között igen erős paprika fokozta az élményt.

 

Jóllakottan és elégedetten távoztunk, miután rendeztük a 835 Sk végösszegű számlát. Csak kifelé menet tűnt fel, hogy egy kiterjedt kocsma labirintus egyik ágában vacsoráztunk.

 


Lásd még:
    • Cseh söröző Pozosnyban, Prazdroj, Pozsony,
    • az étterem honlapja: http://www.blackrose.sk/BR1.html.

2007 / 1

<<< >>>
Éttermek 2007
- Budapest III, Harapó Mókus Vendéglő
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Bécsiszelet étterem
- Nagyszombat, Cityrest Penguin
- Nagyszombat, Wetzlerov Dom
- Pozsony, Black Rose
- Pozsony, Prazdroj
Skála 2007 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[1 pont]Büfének még elmegy (1 pont)

Büfék 2007
- Budapest VI, Star-Kebab török étterem
- Budapest XII, Kőbüfé
Skála 2007 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

 nbsp;   [GP]