[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Mókus sörkert és étterem
Budapest III, 2007. augusztus

Családi ebéd a sörkertben

Nemrégiben a Mókus sörkert csak egy rosszacska ivó volt a Kéhli vendéglő közelében. Azután nagyon szépen átépítették és a múlt nyáron népszerű hely volt, mindig sokan ültek a kellemes kerthelyiségben. Én is voltam ott sörözni és akkor tetszett a hely, így nemrégiben is odaindultunk ebédelni egy szombati napon. Ám nagy meglepetésünkre a kerthelyiség teljesen üres volt, így azután akkor át is mentünk inkább a Harapó Mókusba.

De ma hattagú társaságunk a Mókus sörkert mellett döntött, így oda tértünk be ebédelni. Most sincsenek sokan, 18 vendéget számolok össze, amikor mi letelepszünk. Negyed órán keresztül a kutya sem szól hozzánk, így van időnk a többi vendéget számolgatni és lehetőségem van a 40 feletti munkavállalókról alkotott véleményemet kifejteni. A háttérben két érett vendéglátóipari dolgozó szolgálja ki a többi vendéget. Végre az idősebbik pincér étlapokat hoz. Az étlapon viszonylag sok étel szerepel, a kínálat zöme csirke illetve pulykamell variációk, akad némi sertés, de más húsféleséget nem láttam.

Húslevessel, tárkonyos pulykaraguval és gyümölcslevessel indítunk. Én tárkonyos pulykaragut kanalaztam, nem rossz, de semmi különös. A húslevest háziasnak mondták asztaltársaim.

A második körben szárnyas wokra támadt gusztusom, ami pulykamell csíkok vegyes zöldségekkel wokban sütve. Érdekes kompozíció és tulajdonképpen finom étel, bár én nem pulykamellet, hanem inkább egy karakteresebb ízű húst tennék bele. Legnagyobb sikere a rabló mókusnak volt, a brassói viszont felejthetőnek bizonyult. A rabló mókus sertés, szárnyas, kolbász darabok és hagyma pálcikára fűzve, a brassói itt sültkrumplira ráöntött aprópecsenye.

De ízlett a hölgyeknek a pirított csirkemell falatok saláta ágyon és a roston csirkemell tejszínes gombás mártással fogások is. Ez utóbbi bőséges adag megmaradt részét kérésünkre becsomagolták egy műanyag dobozkába, melyet még egy szatyrocskába is beraktak.

Desszert zárta az ebédet, mókus és túrós palacsinták. A mókus palacsinta gesztenyével van töltve és csokival van leöntve, a túrós palacsinta attraktív darab. Az egyik palacsintához két terítéket kértünk és kaptunk. Már éppen kezdet kicsit javulni a véleményem a személyzetről, amikor valamelyikünk kiskanalat kért, hogy kikanalazhassa a palacsinta bőséges finom öntetét. Nos nem kiskanalakat, hanem hat darab leveses kanalat hozott boldogtalan ábrázatú pincérünk.

Én már az legelején, amikor vendéglátóinkra vártunk, azon gondolkodtam, hogy vajon tudnak-e olyan finom ételt elém tenni, amitől egy tányérnál többre értékelném ezt a vendéglátóipari egységet. Nos nem tudtak. Mert bár az ebéd nem volt rossz, de nem volt annyira jó, hogy a felszolgálást feledtetni tudta volna. De kis társaságunk hölgy tagjai jobban meg voltak elégedve, mint én, és az ő lobbizásuknak köszöntő a két tányér.

 

2007 / 7

<<< >>>
Éttermek 2007
- Budapest III, Harapó Mókus Vendéglő
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Bécsiszelet étterem
- Nagyszombat, Cityrest Penguin
- Nagyszombat, Wetzlerov Dom
- Pozsony, Black Rose
- Pozsony, Prazdroj
Skála 2007 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[1 pont]Büfének még elmegy (1 pont)

Büfék 2007
- Budapest VI, Star-Kebab török étterem
- Budapest XII, Kőbüfé
Skála 2007 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

 nbsp;   [GP]