[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Koronakert Étterem
Budapest XVI, 2008. május

Osztálytalálkozó a kerthelyiségben

Első munkahelyem eredményhirdető osztálya jött össze ezen az estén a Koronakert Étteremben. A találkozó helyszínét egykori osztályvezetőnk választotta és bizony mondom, jó döntés volt.

Az étterem Rákosszentmihályon található, számomra meglehetősen félreeső helyen. Kihaltak voltak a környékbeli utcák a nyárisan meleg estén, amikor a kertet kerestem, csak a ház bejárata előtt sorakoztak az autók. Eddig csak vidéki útmenti éttermekre értelmeztem azt a szabályt, hogy egy étterem minősége egyenesen arányos az előtte parkoló autók számával, de a szabály itt a külvárosban is működni látszik.

Az étterembe belépve egy szépen berendezett, igen rendezett képet mutató teremben találom magam, de alig van lehetőségem körülnézni, mert azonnal üdvözlésemre siet egy udvarias felszolgáló, aki kert felé kalauzol. A tágas kert szép látvány a teraszról, ahonnan néhány lépcsőfok vezet a fák alatt elhelyezett asztalokhoz.

Az osztálytalálkozó formaságainak leküzdése után jó ütemben érkezik egy korsónyi érdemdús Staropramen sör (600 Ft), ami igen finom és nagyon jól esik a sok izgalom közepette. Mivel kissé elkéstem és a többiek már megrendelték a vacsorát, nem sok időm van az étlapot olvasgatni, amit kicsit sajnálok, mert szeretek teljes képet kapni a kínálatról. Viszont egy készséges felszolgáló segít a tájékozódásban, így viszonylag hamar megszületik a döntés: bugaci rablóhús, salátával, burgonya érmékkel (2150 Ft).

És sorban érkeznek a fogások, melyeket volt munkatársaim rendeltek, mindegyik tál ínycsiklandozóan látványos. A személyzet dicséretére legyen mondva, a késői rendelésem ellenére is csak egy-két perccel később került elém a bugaci rablóhús, mint a többiek elé saját tányérjuk.

A bugaci rablóhús is szép látvány. Két nyárson sorakoznak a húsok, kolbászok, a nyársak alatt saláta, a tál szélén aranyló krumpli korongok. Az ízekre sem lehet különösebb panasz, a nyársakra több féle hús van feltűzve, változatos ízű összeállítást alkotva. A saláta is finom, a krumpliról meg az jutott az eszembe, hogy Koronakert konyhájában még egy ilyen viszonylag egyszerű dologra is kellő figyelmet fordítanak és jól készítik el.

Vacsora után vörös borra támadt kedvem. Szép pohárban, szép színű szekszárdi vöröset tettek elém (180 Ft/dl), ami ráadásul finom is volt, bár egy kicsit túl hidegen szolgálták fel, de ez percek alatt elmúlt a nyáriasan meleg estében.

Népes társaságunk lekötötte a figyelmemet, de amennyire láttam, jó forgalom volt a kellemes kertben, ahol a személyzet egész este jól és szakszerűen tette a dolgát.

Élménydús este volt, finom vacsora egy jó étteremben. Értékeléskor ingadoztam, hogy tegyek-e plusz jelet a három tányér mellé. Végül nem tettem, mert talán hiányzik egy csipetnyi könnyedség a házból, egy apró szellemesség a precízen elékészített ételből, és egy halovány árnyalattal több mosoly a fegyelmezetten és udvariasan dolgozó személyzet arcáról. De összességében tetszett nekem a Koronakert étterem Rákosszentmihályon.


Csatlakozások:
    • a Koronakert saját honlapja: www.koronakertetterem.hu

2008 / 3

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]