[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[2 pont] Park étterem
Tiszafüred, 2008. december

Túróstészta meglepetés

Átutazóban tévedtünk be Tiszafüred belvárosában a Park szálló éttermébe, egy gyors és könnyű ebédre ráéhezve. Kora délután volt, az étteremben csak az egyik asztalnál ült egy népesebb társaság. Az étlapban most nem mélyedtünk el, leveseket és tésztákat rendelünk. Míg a levesre várunk, van pár perc azon töprengeni, hogy vajon tetszik-e az étterem belső tere. A mennyezet zölddel ellenpontozott sárgája a régi belga dízelmozdonyokat idézi számomra. Az egyedi kialakítású asztalok ívben sorakoznak az ablakok mellett. Végül oda jutok, hogy kellemes az összhatás.

Az orja levesek is jó benyomást tesznek rám, bár én most vegyes halászlevet fogyasztok. Az orja levest dicsérik asztaltársaim, én sajnos nem tudok a halászléről túl sok jót elmondani . Maga a lé kétségkívül a leggyengébb azok közül, amik mostanában elém kerültek. Az viszont tetszik, hogy több féle hal darabjait tudom kihalászni a kis bográcsból.

Asztaltársaim Gundel és túrós palacsintát vanília öntettel kértek, pontosabban mindkettőt kétfelé tálalva, az udvarias személyzetnek nem okozott gondot a kérés teljesítése. A palacsinták is ízlettek a hölgyeknek.

Az ebéd legizgalmasabb fogása a túrós tészta volt. Egy pillanatig süteménynek hittem, amikor elém tette a készséges felszolgáló. A tésztát baconba göngyölte az ötletes szakács, majd sütögette kicsit a tekercset, végül széles karikákra vágva tálalta. Tetején kis tejföl, apró sült szalonna kockákkal. Szóval szép látványt nyújtott a szokatlan túrós tészta és az izével is meg voltam elégedve.

Az ebédet kávékkal zártuk. Sajnos a csészéket nem melegítették fel előtte és így a kávé kicsit hűvösebb lett a kelleténél. Vacak kávánál megvonnám a vállamat, de ez a kávé tényleg finom volt, megérdemelt volna egy kis odafigyelést. És nem mellékesen lehet, hogy az értékelésnél plusz egy tányért ért volna egy kis előmelegítés. Mert alapvetően nem rossz hely a Park étterem, talán megérdemelte volna két tányért is, de a halászlé nagyon ez ellen szólt. Érdekes a belső tér, jó a kiszolgálás, a túrós tészta kifejezetten kellemes meglepetés, ezek viszont pozitívumok. És mivel asztaltársaim is nagyjából elégedettek voltak, hajlani kezdtem a két tányér felé. De billegett a léc és a hűvös bögre el is döntötte a dolgot. Később megkérdeztem Tucit, milyen volt a vörös bor. A hallottak döntésem helyességét igazolták. A három személyes könnyű ebédnek 4.840 forint lett a vége.


Csatlakozások:
    • itt viszont finom volt a halászlé: Halászcsárda, Pákozd-Szúnyogsziget

2008 / 13

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]