[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Sun Garden Cafe & Restaurant
Budapest III, 2008. április

Kellemes vacsora borokkal

A belvárosban már szinte minden sarokra jut egy cafe, Óbudán, a Lajos utca elcsendesedő szakaszának elején, a Nagyszombat utcai saroknál, a Vidocq közelében is működik egy, nevezetesen a Sun Garden. A név nyilván a hajdani iparterület romjaira épülő Sun Palace lakópark elnevezésére rímel. A lakópark nemsokára teljesen készen lesz, és valószínűleg új életet hoz a Lajos utca ezen szakaszán is, mely napjainkra meglehetősen lepukkant lett. Az utca új korszakának egyik előfutára a Sun Garden Cafe & Restaurant, melynek belső tere kifejezetten kulturált a megkopott és az építkezéssel is terhelt utcakép után. A kétszintes helyiség berendezésében semmi egyedit nem bírok felfedezni, de kellemes az összbenyomás.

A nemdohányzó földszinten telepszünk le és Gere Weninger Rosét ízlelgetve tanulmányozzuk az étlapot, amely nem túl terjedelmes, cserébe könnyen áttekinthető, és viszonylag széles a kínálat. Végül roston sült szűzérméket grillezett zöldségekkel és borjúpörköltet tojásos galuskával rendeltünk. A grillétel volt a szerencsésebb választás, a hús, de különösen a zöldségek finomak voltak. A borjúpörkölt elkészítési módja kicsit szokatlan volt számomra, én a magam részéről maradok a konzervatívabb recept mellett, és a tojásos nokedlit is jobban meg szoktam sütni. Ennek ellenére mindent jó étvággyal elfogyasztottunk.

A desszert somlói galuska és Csányi Teleki Portugieser volt. A somlóit nem kóstoltam, kifejezetten szép látvány az égetett karamell díszítéssel, és Tuci szerint az íze is jó. A borok finomak voltak, de semmi rendkívüli. A felszolgálásra sem lehetett panasz.

Összességében jót beszélgettünk és kellemesen vacsoráztunk a Sun Gardenben 6230 forintért. Tulajdonképpen három tányérosnak is lehetne értékelni a helyet a jól sikerült este okán, de végülis a vacsorának mégiscsak az étel a legfontosabb eleme, és én nem voltam maradéktalanul boldog a borjúpaprikással, így hát a két tányér mellett döntöttem.


Csatlakozások:
    • a cafe saját honlapja: www.sungardencafe.com

2008 / 2

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]