[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Komárno állomás jedáleň
Komárom, 2009. július

Brassói a'la Komárno állomás

Régebben, vonatozásaim során viszonylag sokszor megfordultam Komárno állomás vonatos képekkel ékesített büféjében, amelynek külseje sokkal kevésbé változott, mint az ott elfogadott fizető eszközök. Ám szerencsére nemcsak a helyiség kinézete, hanem a sör minősége is konstansnak vehető. Most viszont az étkező részbe tértem be egy gyors ebédre.

A jedáleň sem változott túl sokat a csehszlovák időkhöz képest, egyszerű kis helyiség, ám ma is tisztaság és rend fogadja a vendéget. Felszolgálás is van, magyarul is beszél a nyájas pincérnő. Nincs sok idő a vonatom indulásáig, ezért olyan ételt kérek, ami gyorsan megvan. A felszolgálónő a brassóit ajánlja.

A brassói aprópecsenye népszerű és elterjedt fogás volt az átkosban. Még az önkiszolgálókban is elfogadhatóan adták elő, én az óbudai Tiroli vendéglőben ettem akkoriban a legjobbakat. Mostanában nem találkoztam ezzel a fogással, illetve csak asztaltársam fogyasztotta nemrég valamelyik étteremben, minden lelkesedés nélkül.

Ám itt és most nem krumplival sült aprópecsenyével kecsegtet a felszolgálónő, hanem valamiféle szaftos hússal, amit rizzsel tálalnak. Bevallom, örülök ennek, mert így nem kell régi emlékekhez mérnem a resti főztjét.

Kapok egy finom sört, és perceken belül megérkezik az étel is. A brassói a'la komárno apró hús és szalonna darabkák, bőséges, világos színű, hígacska zaftban, gömbökbe formázott rizzsel. Az étel jó, a sörről nem is beszélve.

A gyors ebéd mintegy negyed órát vett igénybe és 3,15 eurót fizettem. Összességében egyszerű, ám alkalmatos evőhely a Komárno állomás restije. A három kistányéros értékelésbe kétségtelenül szerepet játszanak a csehszlovák idők állomási kocsmakultúrájáról őrzött szép emlékeim.


Csatlakozások:
    • Vonatozás a Csallóköz tengelyében

2009 / 8

<<< >>>
Éttermek 2009
- Budapest V, Szlovák Söröző
- Budapest V, Via Luna Étterem
- Budapest XIII, Okay Italia Ristorante Pizzeria
- Csopak, El Paso Steak House Étterem
- Farkasgyepű, Nimród vendéglő
- Pápa, Intro Café Restaurant
- Porva-Szépalma, Hotel Szépalma
- Szentantalfa, Zsóka Fogadója
- Zirc, Cuha Völgye étterem
Skála 2009 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[0 pont]Nem értékelhető (0 pont)

Büfék 2009
- Komárom, Komárno állomás jedáleň
- Zánka, Szürkebarát borozó
Skála 2009 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

     [GP]