[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Okay Italia Ristorante Pizzeria
Budapest XIII, 2009. április

Olaszos ételek szép képek után

A Falk Miksa utcában megnéztük Szurcsik József nagyszerű képeit, majd rövid keresgélés után az Okay Italiába tértünk be vacsorázni a Szent István körúton. Először a teraszon telepedtünk le, de éppen lement a nap, így beköltöztünk a barátságosabb földszinti nemdohányzó zónába. A belső tér elég kicsi, de jól van berendezve és szép a dekoráció is. Immár minden asztal foglalt, kint a teraszon is sokan voltak.

Profi felszolgálónők sürögnek-forognak, kapunk étlapokat és bort. Útitársnőm Gere rosét kortyolgat, én a ház egri kékfrankosát iszogatom, mindkettő jó a saját kategóriájában. Az étlap kínálata is tetszik. Némi lapozgatás után 'valeriana e rucola con pollo' és 'garganelli al pesce spada e pomodorini secchi' a rendelés. Az előbbi madársaláta és rukola csirkével (1.990 Ft), az utóbbi tészta kardhallal és szárított paradicsommal (2.290 Ft). Útitársnőm a hússal gazdagított saláták nagy kedvelője, ízlett neki a szép és finom kompozíció.

Sajnos én nem tudtam meg, mi az a garganelli, mert bár az étlapon így szerepel, de a felszolgálónő közölte, hogy csak pennével tudja hozni az ételt. De így is finom volt, bár nem volt olyan tökély, mint a tavalyi balatonföldvári linguine, amely után rájöttem, hogy nem a feltétben, hanem magában a tésztában és az olajos mártásban van a varázslat. Nos varázslatról most nem beszélhetünk, de azért ízlett a fogás. A kardhaldarabkák ezúttal is csak epizodisták voltak, a gazdag ízű, finom aszalt paradicsomdarabkákkal együtt, az összességében elég jó produkcióban.

Elégedettségemet csak az rontja kissé, hogy az utolsó korty vörösbor erősen üledékes volt. "Sajnos megesik ez a kimért borral" - siklik el a dolog felett az egyébként jól dolgozó felszolgálónő. De ettől még nem rossz hely az Okay Italia, sőt ma tetszett nekünk, talán a remek Szurcsik kiállítás áldásos hatásának is köszönhetően.


Csatlakozások:
    • A cég saját honlapja: http://www.okayitalia.hu
    • Olasz étterem Balatonföldváron: Nápolyi Pizzéria
    • Egy nagyszerű festő: Szurcsik József

2009 / 1

<<< >>>
Éttermek 2009
- Budapest V, Szlovák Söröző
- Budapest V, Via Luna Étterem
- Budapest XIII, Okay Italia Ristorante Pizzeria
- Csopak, El Paso Steak House Étterem
- Farkasgyepű, Nimród vendéglő
- Pápa, Intro Café Restaurant
- Porva-Szépalma, Hotel Szépalma
- Szentantalfa, Zsóka Fogadója
- Zirc, Cuha Völgye étterem
Skála 2009 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[0 pont]Nem értékelhető (0 pont)

Büfék 2009
- Komárom, Komárno állomás jedáleň
- Zánka, Szürkebarát borozó
Skála 2009 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

     [GP]