[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Szlovák Söröző
Budapest V, 2009. július

A kevesebb több lett volna

A kánikulai nap estéjén dugig van a Szlovák söröző kicsiny terasza, de szerencsére a klimatizált belső térben akadnak még üres helyek. Egy idősödő pincér érdeklődik, miben segíthet, mutat egy üres asztalt, azután egyéb dolgai után siet. Kicsivel később étlapot hoz, de sört már nem tudunk kérni tőle.

Némi várakozás után felbukkan fiatalabb kollégája, aki ezután már kellőképpen ellát bennünket étellel és itallal. Sőt még a knédli és a szlovákok című tárgykört is kielemezzük, és egyet is értünk abban, hogy a knédli cseh étel, ennek ellenére Szlovákiában is nagyon népszerű. Itt is aránylag sokan keresik, de több okból nem tartják étlapon. Nos akkor legyen sztrapacska a vacsora, amit jómagam köményes sertésülttel kívánok meg.

Aranyfácán sörökkel (490 Ft) enyhítjük kánikulai szomjunkat, amíg az étel megérkezik. Gyanítom a sört Magyarországon csinálták, de arról nem ez a söröző tehet, hogy a sörkultúra így elglobalizálódott.

Egy sörnyi idő után érkeznek az ételek, feltűnően nagy adagok. Útitársnőm elszántan kezd neki a nagy tál sztrapacskának (1070 Ft), ízlik is neki, de természetesen nem bírja az egészet megenni. Én szívesen segítek neki ilyen helyzetekben, de az én adagom is bőséges, úgyhogy így itt és most nem is tudunk mindent elfogyasztani.

A köményes sertéssült sztrapacskával (1950 Ft) kompozícióval odaát még nem találkoztam, de az ízek külön-külön kétségkívül ismerősek. A köményes mártás meglehetősen finom, a hússzeletek is jók, bár Szlovákiában vékonyabbra szeletelik és szerintem úgy élvezetesebb. És a sztrapacskát is talán kevésbé kellett volna tejfölös öntettel gazdagítani, kevesebb több lett volna.

Általában is azt gondolom, hogy mindkét elénk kerülő étel esetében a kevesebb több lett volna, és talán még autentikusabb is. De ettől még jó kis hely a Szlovák söröző, ma este is jót ettünk, ittunk itt, 4574 forintért.


Csatlakozások:
    • Aznap Szlovákiában vonatoztam: A Csallóköz tengelyében
    • És a komáromi vasúti restiben ebédeltem: Brassói a'la Komárno állomás

2009 / 9

<<< >>>
Éttermek 2009
- Budapest V, Szlovák Söröző
- Budapest V, Via Luna Étterem
- Budapest XIII, Okay Italia Ristorante Pizzeria
- Csopak, El Paso Steak House Étterem
- Farkasgyepű, Nimród vendéglő
- Pápa, Intro Café Restaurant
- Porva-Szépalma, Hotel Szépalma
- Szentantalfa, Zsóka Fogadója
- Zirc, Cuha Völgye étterem
Skála 2009 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[0 pont]Nem értékelhető (0 pont)

Büfék 2009
- Komárom, Komárno állomás jedáleň
- Zánka, Szürkebarát borozó
Skála 2009 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

     [GP]