Fokhagymás hekk
Szép a zánkai strand és a kocsmasor is jól néz ki. Útitársnőm választotta
a sorból a Szürkebarát borozót, mert megtetszett neki a kínálatból a grillezett zöldségek.
A grillezett zöldségek mellé egy darab rántott sajtot rendelt, jómagam sült hekket kértem,
kenyérrel, kovászos uborkával. A pult mögött dolgozó barátságos hölgy azt javasolta,
kerüljön egy kis foghagyma is a halra. Bár imádom a fokhagymát, de mivel este még
társaságba készültünk, némi habozás után csak egy keveset kértem.
A strand elég kihalt így egy előszezoni péntek estén, viszont a Szürkebarát
előtti asztalok mindegyike foglalt. A vendégek nagyobb része németül beszél, szemmel láthatóan
jó kapcsolatot alakított ki velük a személyzet.
Bámészkodás közben elkészült a vacsora, amit ki is hoztak egy nagy tálcán.
Az ételek meglepően szépen lettek tányérra helyezve, mintha étterem lennénk. A grillezett
zöldségek gondosan alakzatba rendezve, a hal mellett kis uborka és paradicsom díszítés.
Szerencsére nem csak a látvánnyal, hanem magával az étellel is elégedettek lehettünk.
A zöldség tál paprikát, paradicsomot, cukkínit, padlizsánt, gombát és hagymát tartalmazott.
Ebből a sült hagymát természetesen én ettem meg, finom volt.
És ne menjünk szó nélkül a fokhagymás hekk mellett sem. Sok hekket megettem
már életemben, de most először egy kis fokhagyma kenettel. A kevéske fokhagyma érdekesen
bolondította meg a halat.
Csak egy bánatom volt, nem küldhettem egy kis bort a hal után, de erről
nem a Szürkebarát borozó tehetett, hanem az autós életforma. Így akkor csak útitársnőm
kóstolta meg az olaszrizlinget, én csak másnap késő este tudtam betérni egy fröccsre,
bepótolandó a mulasztást.
A vacsora 3.010 forintot kóstált, a másnapi fröccs 220 forintba került.
És ha mindent összeszámolok, az jön ki, hogy tulajdonképpen jó kis büfé a Szürkebarát
borozó a zánkai standon.
Csatlakozások:
• Könnyű ebéd útközben, Zsóka Fogadója, Szentantalfa
|