[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Szürkebarát borozó
Zánka, 2009. június

Fokhagymás hekk

Szép a zánkai strand és a kocsmasor is jól néz ki. Útitársnőm választotta a sorból a Szürkebarát borozót, mert megtetszett neki a kínálatból a grillezett zöldségek. A grillezett zöldségek mellé egy darab rántott sajtot rendelt, jómagam sült hekket kértem, kenyérrel, kovászos uborkával. A pult mögött dolgozó barátságos hölgy azt javasolta, kerüljön egy kis foghagyma is a halra. Bár imádom a fokhagymát, de mivel este még társaságba készültünk, némi habozás után csak egy keveset kértem.

A strand elég kihalt így egy előszezoni péntek estén, viszont a Szürkebarát előtti asztalok mindegyike foglalt. A vendégek nagyobb része németül beszél, szemmel láthatóan jó kapcsolatot alakított ki velük a személyzet.

Bámészkodás közben elkészült a vacsora, amit ki is hoztak egy nagy tálcán. Az ételek meglepően szépen lettek tányérra helyezve, mintha étterem lennénk. A grillezett zöldségek gondosan alakzatba rendezve, a hal mellett kis uborka és paradicsom díszítés. Szerencsére nem csak a látvánnyal, hanem magával az étellel is elégedettek lehettünk. A zöldség tál paprikát, paradicsomot, cukkínit, padlizsánt, gombát és hagymát tartalmazott. Ebből a sült hagymát természetesen én ettem meg, finom volt.

És ne menjünk szó nélkül a fokhagymás hekk mellett sem. Sok hekket megettem már életemben, de most először egy kis fokhagyma kenettel. A kevéske fokhagyma érdekesen bolondította meg a halat.

Csak egy bánatom volt, nem küldhettem egy kis bort a hal után, de erről nem a Szürkebarát borozó tehetett, hanem az autós életforma. Így akkor csak útitársnőm kóstolta meg az olaszrizlinget, én csak másnap késő este tudtam betérni egy fröccsre, bepótolandó a mulasztást.

A vacsora 3.010 forintot kóstált, a másnapi fröccs 220 forintba került. És ha mindent összeszámolok, az jön ki, hogy tulajdonképpen jó kis büfé a Szürkebarát borozó a zánkai standon.


Csatlakozások:
    • Könnyű ebéd útközben, Zsóka Fogadója, Szentantalfa

2009 / 6

<<< >>>
Éttermek 2009
- Budapest V, Szlovák Söröző
- Budapest V, Via Luna Étterem
- Budapest XIII, Okay Italia Ristorante Pizzeria
- Csopak, El Paso Steak House Étterem
- Farkasgyepű, Nimród vendéglő
- Pápa, Intro Café Restaurant
- Porva-Szépalma, Hotel Szépalma
- Szentantalfa, Zsóka Fogadója
- Zirc, Cuha Völgye étterem
Skála 2009 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[0 pont]Nem értékelhető (0 pont)

Büfék 2009
- Komárom, Komárno állomás jedáleň
- Zánka, Szürkebarát borozó
Skála 2009 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

     [GP]