Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2014
Kistücsök Étterem, Balatonszemes
2014. augusztus, ebéd
Nyaralni indultunk a Balatonra. Útközben útitársnőm az útvonaltervezővel
szórakozott ... >>>
Nyaralni indultunk a Balatonra. Útközben útitársnőm az útvonaltervezővel
szórakozott az új telefonján. A géptyúk elég fura helyen terelt le az autópályáról, de
kíváncsiságból hallgattam rá. Rövidesen kiderült, hogy útitársnőm a Kistücsök étteremmel
gyakorolta a navigációt :)
Sebaj, már amúgy is kíváncsi voltam erre a sokat emlegetett helyre,
maximum csak annyi bánatom lehetett, hogy a délre tervezett söreimet későbbre kellett
halasztanom. Útitársnőm viszont bort rendelt magának, amit meg is kóstoltattak vele, mielőtt
poharába töltötték volna a rendelt mennyiséget. Ez új volt számomra, és nagyon tetszett.
Megrendeltük az ételt a nem túl hosszú, de izgalmas ételeket kínáló
étlapról. Útitársnőm grill sajtot, valami spéci rizzsel, és mogyorós uborka salátával rendelt,
nekem a kacsacombon akadt meg a szemem, melyet káposztás cvekedlivel körítenek.
Amíg az ételre várunk, van idő körülnézni a nyári melegben is kellemes
árnyas kertben. A kertet sátortető fedi, amelyet dús lombú fák árnyékolnak. Természetesen
minden asztal foglalt, de a kellő létszámú és profi személyzet jól ellát mindenkit étellel
és itallal.
A kacsacombról nincs különösebb mondanivalóm, egyszerűen jól volt
elkészítve. A káposztás tészta is finom volt. Mostanában egyre kevesebbet sózok, így
nem volt zavaró, hogy a Kistücsök szakácsa sem használt sót, legalábbis annyira keveset,
hogy nem is éreztem, miközben a cvekedlimen élvezkedtem. Már tálaláskor feltűnt, hogy a
kacsacomb tetején néhány fehér fűszermorzsa van. Egyre erősebb lett a gyanúm, hogy az a
valami só lehet. Az is volt. Nagyon izgalmas volt a pár szem só íze, az alapvetően só
nélkül, vagy legalábbis minimális sóval készült ételhez illesztve.
Útitársnőm is dicsérte az ételét, tehát a konyháról is csak jót tudok
mondani. És ezek után cseppet sem meglepő, hogy remek kávékat kaptunk az ebéd végén.
Jobb Mint Otthon Kisvendéglő, Szeged
2014. augusztus, ebéd
Útitársnőm már étkezett itt, és nagyon
dicsérte ... >>>
Útitársnőm már étkezett itt, és nagyon dicsérte a Jobb Mint Otthont.
Nyilván sok ember lehet jó véleménnyel a helyről, mert rengeteg autó áll az étterem körül.
Máshová nem nagyon érkezhettek, mert az éttermen és a horgásztavon kívül nem nagyon van
erre semmi. Kívül vagyunk már Szeged városán, az étterem hangulatosabb része a kültelki
horgásztóra épült teraszokon működik. A vonzó szellős teraszok természetesen dugig vannak
vendéggel, még bent is nehéz volt helyet találni.
Belül persze nem olyan vonzó a környezet, mint a teraszon, de végül
is az étel a fontosabb. Útitársnom kis adag süllőt roston (1.100 Ft), sült krumplival
és salátával, én pedig fokhagymás csukát (1.500 Ft) ettem krumplipürével. Az étel egyszerűen
jó volt, minden modernista extra nélkül. Az italok is rendben voltak, különösen a kávé.
A konyha és a felszolgálók jól megoldották a nyárvégi vasárnap csúcsfogalmát.
Szóval kellemes hely a Jobb mint otthon kisvendéglő, különösen a nyári terasz.
Szívesen térek majd vissza egyszer egy jó halászlére.
Bandula Kisvendéglő, Hódmezővásárhely
2014. november, ebéd
Igyekszünk minden évben megtekinteni a hódmezővásárhelyi
Őszi tárlatot, melyet idén egy ebéddel kapcsoltunk
össze ... >>>
Igyekszünk minden évben megtekinteni a hódmezővásárhelyi Őszi tárlatot,
melyet idén egy ebéddel kapcsoltunk össze a Bandula kisvendéglőben. Már jártunk itt, és akkor
is, meg most is jó sokan választották vasárnapi ebédjükhöz ezt az éttermet.
De szerencsére kapunk asztalt, útitársnőm jóféle Fritmann Irsait, jómagam
valami szörpöt kortyolgatva tanulmányozzuk a terjedelmes étlapot. Igazándiból valami libára
készültünk, de csak egy hét múlva lesznek itt a Márton napok.
A marhahúsokkal mostanában nekem nem sok szerencsém volt éttermekben,
de gondoltam, a Bandulában csak megreszkírozom, így hátszínt választottam konyhafőnök módra,
rizzsel. (1850+280 Ft). Útitársnőm hagymás rostélyost kért, steak burgonyával (1750+390 Ft).
Az ételek finomak voltak. Bár ettem már régebben finomabb hátszínt is, de az elkészítés módjára
nem lehet panaszom. És igen ötletesnek találtam a változatos ragut, amelyet a húsra tálaltak.
Útitársnőm is elég jónak találta a hagymás rostélyost.
Az egyfogásos ebéd végén egy finom kávét ittunk, és most is konyhával,
felszolgálással elégedetten távoztunk a Bandula kisvendéglobol.