[GP] [Vonatozásaim] [Éttermek]  Gullner Pages
 Szállodák, panziók
Szubjektív észrevételeim szállodákról, panziókról.
Az igénybe vett szoba tipikusan két ágyas, saját zuhanyzó/fürdő, WC. Ha mégsem, akkor jelzem az eltérést.
**
Hegyi panzió, Szilvásvárad, 2006. október
2006 / 1
Szálloda, panzió epizódok indexe
Magyarországon
*  Kőszeg
*  Mánfa
*  Pápa
*  Pécs
*  Sárospatak
*  Sopron
*  Szeged
*  Szilvásvárad
*  Zánka
Külföldön
*  Bécs, Ausztria
*  Liszabon, Portugália
*  Olomouc, Csehország
*  Playa de Palma, Mallorca,
     Spanyolország
*  Pozsony, Szlovákia
*  Róma, Olaszország
*  Zittau, Németország
 

Õsz a Bükkben

Párnapos õszi kikapcsolódásunkhoz az interneten választottuk ki a Hegyi panziót. Szép képeket tettek fel a házról és a szobákról, a valóságban minden kissé szerényebb. És az sem derült ki az Internet alapján, hogy a Hegyi panzió csak az egyik oldalról tûnik mindentõl távolinak, a másik oldalán a kemping mûködik, elõtte meg egy nyitott büfé. Ám ez így õsszel egy cseppet sem zavaró.

Bár mi most autóval érkeztünk, de azért meg kell jegyezzem, hogy a Hegyi panzió viszonylag közel van Szilvásvárad-Szalajkavölgy vasúti megállóhelyhez, a szalajkavölgyi kisvasút meg még közelebb van a másik irányban.

A Hegyi panzió elhelyezkedése egyébként is igen kedvezõ. A Szalajka-völgy bejáratától csak egy futballpálya és a lovasbemutató pálya választja el. Tehát egy rövid sétányira vannak a vendéglátóhelyek, de elég távol ahhoz, hogy azok mûködésükbõl nem hallatsszon oda semmi sem.

Emeleti szobát kaptunk, nem túl nagy, de kényelmes. A hozzátartozó zuhanyzó és WC korrektül használható. És ami a legjobb, a gyönyörû kilátás a Bükkre, a franciaerkély ajtaján beáradó kristálytiszta levegõ.

Elsõ reggelinket a panzió elõtti büfé teraszán fogyasztottuk el a kilenc órai napsütésben, de másnapra kicsit hûvösebb lett az idõ és a ház alsó szintjén tették elénk az elõre megrendelt ételeket. A reggeli étlapon a szokásos felvágottak, sajtok, virslik és tojás ételek mellett, hurka és sültkolbász is szerepelt.

A szoba ára 8.500 Ft/éj, +300 Ft idegenforgalmi adó/fõ/éj. A három hétköznapi éjszaka ára, a reggelikkel együtt összesen, közelíti a harmincháromezer forintot, amit azért nem neveznék olcsónak, különösen ha a Bánusz tanyával vagy a Gyöngyvirág panzióval vetem össze.

 


Lásd még:
    • A palócleves etalonja, Bence Étterem, Pásztó,
    • Punnyadt pisztráng Szilvásváradon, Fenyõ vendéglõ, Szilvásvárad,
    • Üde ízek a Dobó térenSenator-Ház, Eger,
    • Sztrapacska Bánkúton, Fehérsas Panzió Étterme, Bánkút.

 

      [GP]