[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Harapó Mókus Vendéglő
Budapest III, 2007. július

Gyuri csirke Óbudán

Óbuda belvárosa ma egy ronda lakótelep. A legendásan csúf Szőlő utcai tízemeletes kerítésház mögött, egy régebbi építésű, alacsonyabb téglaházakból álló kisebb lakótelep szélén él és virul a Harapó Mókus kisvendéglő. A kicsi étterem egy hajdani szocialista szolgáltató blokk egyik csücskében működik, és mivel befelé bővülni valószínűleg nem lehet, kifelé terjeszkedik. Amikor én először arra jártam, akkor még csak ideiglenesen települtek asztalok az épület mellé. Az évek során az első kültéri asztalsor egyre jobban szervesült, sőt egy újabb asztalsorral is bővült a népszerű kisvendéglő. Ennek a külső asztalsornak egyik rusztikus darabja mellett telepedtünk le egy meleg nyári szombaton ebédelni.

Érkezésünkkor még aránylag kevesen voltak, de az üres asztalok nagy része előre le volt foglalva. És ebéd közben szépen meg is telt az étterem. Két ifjú hölgy és egy fiatalember volt a felszolgáló, mosolygós udvariassággal sürögtek forogtak. Ügyesen szervezték a munkájukat, jól el tudták látni étellel-itallal az egyre népesebb vendégsereget.

A gazdag étlap olvasgatása közben finom Pilsner Urquell sört iszogattunk. Végül a csirke fejezetből választottunk főfogást, Gyuri csirke és borított csirkemell volt a választásunk.

Az étel szépen tálalva került elénk, az ízekre sem lehetett panaszunk. Mindkét csirke kompozíció ötletesen finom volt. A Gyuri csirke elnevezés kreátorának nevét őrzi.

A csirkék után még egy kis sör és két finom kávé zárta ebédünket, amellyel összességében meg voltunk elégedve. Az étel finom, a felszolgálás jó, a környezet kellemes, nem véletlenül kedvelik az emberek ezt az óbudai kisvendéglőt.

 


Az étterem honlapja: http://www.harapomokus.hu/.

2007 / 5

<<< >>>
Éttermek 2007
- Budapest III, Harapó Mókus Vendéglő
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Bécsiszelet étterem
- Nagyszombat, Cityrest Penguin
- Nagyszombat, Wetzlerov Dom
- Pozsony, Black Rose
- Pozsony, Prazdroj
Skála 2007 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[1 pont]Büfének még elmegy (1 pont)

Büfék 2007
- Budapest VI, Star-Kebab török étterem
- Budapest XII, Kőbüfé
Skála 2007 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

 nbsp;   [GP]