[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Hableány Hotel és Étterem
Tiszafüred-Örvény, 2008. augusztus

Korhely halászlé

A Tisza-tó mesterséges képződmény, ráadásul az átkosban készült, ennek ellenére azt kell mondjam, hogy jó dolog született. A Tisza-tó, gazdasági és árvízvédelmi haszna mellett, egy idegenforgalmi gyöngyszem, amely egyáltalán nem mellékesen egy természetvédelmi területként is funkcionál, amely józanul egyezteti össze a természetvédelem és a turisztika érdekeit. Mi most az ártéri sétautat megnézni érkeztünk, de a kirándulás előtt beugrottunk ebédelni a tiszaörvényi Hableányba.

A terasz árnyékos oldalán 3-4 asztalnál ül vendég a főszezoni hétköznap koradélutánján. Kapunk érlapot, majd bőven időt a tanulmányozására. Erre most nem lett volna szükség, mert útitársnőm határozott elképzelésekkel érkezett, valamilyen levesre és palacsintára gondolt. A terv marhahúsleves (550 Ft) és diós palacsinta (240 Ft) formájában öltött testet. Ha leves, akkor én a halászleveket nézegettem, és ott akadt meg a szemem a korhelyhalászlén (1250 Ft). Ilyenhez eddig még nem volt szerencsém, és bár most éppen nem volt konkrét okom rá, de ezt választottam. Nem is bántam meg.

A korhely halászlé a hagyományos étel tejföllel, mustárral megbolondított változata. Eleinte kicsit furcsa volt az eddig megízlelt halászlevekhez képest, de kanalazás közben egyre finomabbnak találtam. A savanykás, csípős sűrű lében elegendő mennyiségű, ízű és állagú haldarabokra leltem. Jó találmány a korhely halászlé, amelyet egy kis adag túrós csuszával (560 Ft) nyomattam le.

Útitársnőm is elégedett volt az elé kerülő ételekkel, amelyekhez finom Bock rosét (400 Ft/dl) kortyolt. Én olaszrizling nagyfröccsel (360 Ft) kényeztettem magam, az is jó volt a maga műfajában. A kávé és a felszolgálás sem volt rossz, összességében tetszett a Hableány étterme, amely a korhely halászlével szolgált rá leginkább a három tányérra.

Ebéd után egy nagyon szép és érdekes sétát tettünk a Tiszavirág ártéri sétaúton, amelyet mindenkinek csak ajánlani tudok. (Az árteret a szúnyogok is igen kedvelik, szúnyogriasztó nélkül nem érdemes nekiindulni.) A rövid kirándulás csúcspontja a csónakázás a Göbén. Ki ne hagyd, se ezt, se a korhely halászlevet !


Csatlakozások:
    • A Hableány saját honlapja: www.hableanyhotel.hu
    • A Tiszavirág ártéri sétaút a Szabics Kikötő és Szabadidőpart attrakciója.

2008 / 10

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]