[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Maros Étterem
Nagymaros, 2008. július

Ebéd a Dunakanyarban

Nem tudom, ebédeltem-e valaha is ilyen szép helyen, mint most, a hajdani nagymarosi hajóállomás épületében megnyílt Maros étterem teraszán. Bár sajnálom, hogy a hajóállomás épülete már elvesztette szerepét a közösségi közlekedésben, de az némiképpen megvigasztal, hogy most egy alkalmatos étterem működik ott, melynek teraszáról a Dunakanyar csodálatos szépségeit élvezheti ebédje közben a nyájas utazó.

A terasz végében van egy kiugró, amely egykoron talán a hajósembereknek szolgált kilátóhelyül, ma egy terített asztal áll rajta, egy szép nagy napernyő árnyékában. Itt telepszünk le, alattunk a folyó, a túlparton Visegrád magaslik. Kellemesen süt a nap, enyhe szellő lengedez a Duna felett. Az elmúlt esős, szeles napok következtében kristálytiszta a levegő, ez tovább fokozza a fenséges panoráma élvezhetőségét. A terasz közepén cigánybanda muzsikál, pont elég távol tőlünk ahhoz, hogy kellemes halk hangzatokkal szolgáljanak ebédünk mellé.

Na de feledjük egy pillanatra a fantasztikus környezetet, mert hát ebédelni jöttünk. Az étlap gazdag kínálatából egyik alapételemen akad meg a pillantásom: harcsapaprikás túrós csuszával. Az étel igen attraktív módon, kis vasserpenyőben kerül elém. Ez nem csak mint látvány érdekes, hanem az étel ízét is színesíti némi vasíz. További érdekességképpen néhány eltérő ízű haldarab is került az ételbe. A pontydarabkák kétségkívül tovább gazdagították az ízvilágot. Nekem ízlett a hal, és a túrós csusza is jól volt megcsinálva.

Útitársnőm, Tuci, fél adag pacalpörköltet (970 Ft) csipegetett, meg volt vele elégedve. Utána egy kis adag Gundel palacsintát (590 Ft) is elfogyasztott, ennek különösen a csoki öntetét dicsérte. A szépen tálalt palacsinta látványa méltó volt a Dunakanyar gyönyörűséges panorámájához.

Az italok megfelelőek voltak, de az nem tetszett, hogy a kisfröccsöt kólás pohárban szolgálták fel. A fröccs szerintem az emberi civilizáció egyik nagy vívmánya és méltatlan dolog kólás pohárba tenni.

Összességében egy fantasztikus környezetben elköltött finom vasárnapi ebéddel lettünk gazdagabbak.


Csatlakozások:
    • a Maros étterem saját honlapja: www.marosetterem.hu

2008 / 4

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]