[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Halászcsárda
Pákozd-Szúnyogsziget, 2008. augusztus

Halászlé és túrós csusza

A Velencei tó körül van néhány alkalmatos evőhely, ezek között tartom számon a szúnyogszigeti halászcsárdát is, Pákozd mellett, a tó közvetlen közelében. Régen jártunk itt utoljára, most egy jó halászlé reményében tértünk be ide.

Az épület maga őrzi hagyományos jellegét, de elé egy nagy terasz burjánzott, amely most csak részben van használatban, az üresen maradt részek kicsit egy rendezetlen bútorraktárra emlékeztetnek. A ház tornácán minden asztal foglalt, így egy árnyas helyett választunk a teraszon, itt jár legjobban a levegő a nyári melegben.

Az étlap a halételeken kívül is sok finomsággal csábít. Egy mosolygós ifjú hölgy segít választani, és utána végig jó ütemben pontosan teszi elénk a kiválasztott ételeket és italokat.

A halászlevet kis bográcsból kell kikanalazni. Az étel jól néz ki és az íze is igen finom, kellemesen enyhén csíp, amit én egy picit még fokozok is a elénk kínált kellékekkel. A lében jó állagú, jó ízű haldarabok fokozzák az örömöt. A halászlé után egy rizling kisfröccsöt is megengedtem magamnak, többet is meg tudtam volna inni ebből a kellemes borból. A kitűnő halászlé után egy túrós csuszát ettem. Ezt is kis zománcos edényben szolgálják fel, gusztusos és finom, tökéletes desszert a halászlé után.

A társaság kevésbé halas tagjai is találtak maguknak való ételeket. Jóllakottan, elégedetten indulunk rövid tóparti sétára. A Szúnyogszigeten elfogyasztott ebéd ismét kellemes emlékekkel gazdagított bennünket.


Csatlakozások:
    • a Halászcsárda saját honlapja: halasz-csarda.fw.hu

2008 / 6

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]