[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Mókus sörkert és étterem
Budapest III, 2008. augusztus

Családi vacsora a sörkertben

A tavalyi családi ebéd a Mókus sörkertben elég jól sikerült, de ez inkább a társaság érdeme volt, mintsem az étteremé. Legalábbis akkor nekem nem különösebben tetszett a Mókus sörkert, de a család arra szavazott, hogy próbáljuk ki mégegyszer. Az optimistáknak lett igazuk.

A Mókus sörkert belső Óbuda egyik földszintes zugában, árnyas fák alatt várja vendégeit. Az első kedves meglepetés, hogy új pincérek sürögnek-forognak a vendégek között. Sokkal többen ülnek a kényelmesen berendezett kerthelyiségben, mint tavaly, ennek ellenére gördülékenyebb a kiszolgálás.

A következő kellemes meglepetés az étlap, amely sokkal szélesebb választékot kínál, mint a tavalyi. A társaság hölgy tagjai a csirke saláta kompozíciókat preferálták: rostonsült csirkemellfilé görög salátával (1690 Ft), csirkefalatok Orly módra friss saláta ágyon (1390 Ft.), de népszerű volt a rántott borda is (1290 Ft).

Én természetesen milánói sertésbordát választottam (1890 Ft). Volt időszak, amikor éveken át ezt az ételt ettem mindenhol, ahol az étlapon megláttam. Egyszerűen zseniális találmánynak tartom a rántott hús és a tészta ilyetén párosítását. A milánói sertésborda etalonját a Nótafában készítették, még a nyolcvanas évek vége felé, amikor Kispesten laktunk és rendszeresen élvezhettem ott ezt a nagyszerű ételt. Azt a minőséget eddig sehol máshol nem ízleltem, de a mókuskerti kivitel mindenképpen a jobb próbálkozások közé sorolható.

Nem csak én, hanem a társaság minden tagja finomnak találta az ételeket és az italokat. Az italok közül most csak a kitűnő Staropramen sört említem, amely tovább fokozta a milánói sertésborda élvezetét. Desszertként túros-mazsolás palacsintát választottunk, finom és bőséges volt.

Tehát azoknak lett igazuk, akik azt mondták, adjunk még egy esélyt a Mókus sörkertnek, mert jót vacsoráltunk a kellemes kerthelyiségben, ami szerintem sokat javult a kínálat és a felszolgálás területén az előző kalandunkhoz képest.


Csatlakozások:
    • Tavaly ugyanitt: Családi ebéd a sörkertben
    • Az étterem saját honlapja: www.mokussorkert.hu

2008 / 9

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]