[GP] Gullner Pages
Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...

Szubjektiv privát feljegyzéseim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2019

Az idén még szűkszavúbbak, még inkább csak sajátmagamnak szólnak ez evészeti jegyzeteim,
amolyan emlékeztetőként, figyelemreméltó ételekről, italokról és az áraikról.
Trattoria Venezia, Bp. VIII
2019 szeptember, vasárnap, ebéd
• Édes fokhagymás sertésszűzérmék Asiago sajttal besütve (3.150 Ft)
• Serpenyős fokhagymás bébi spenót (950 Ft)
• Tiramisu (1.250 Ft)
• Érlelt hátszínszeletek grillezve rukkolával (3.800 Ft)
• Krémkaramell vaníliamártással (1.350 Ft)
• Lazaccal töltött agnolotti cukkinivel és rákraguval (3.200 Ft)
• Csokoládészuflé vaníliamártással és fagylalttal (1.400 Ft)
Én a lazaccal töltött agnolottit ettem, kifogástalanul finomnak találtam. És a társaság minden tagja dicsérte a feltálalt fogásokat. Ma mindennel nagyon meg voltunk elégedve a Trattoria Veneziában.

Az étterem saját honlapja: www.trattoriavenezia.hu
Mulino Étterem (Castello Hotel), Siklós
2019 március, szombat, ebéd
• Castello Joó Olaszrizling (390 Ft/dl) - kiváló
• Grillezett sajt, bazsalikomos salátátval (1.790 Ft/dl) - finom
• Fogas filé, pirított zöldségekkel, citromos vajmártással (3.550 Ft) - finom

Az étterem saját honlapja: hotelcastellosiklos.hu/mulino-etterem
Harapó Mókus Vendéglő, Bp III.
2019 július, vasárnap, ebéd
Régen kedveltük a Harapó Mókust, aztán valahogyan beszürkült, és sokáig nem is voltunk ott. Közben megújult a belső tér, és a mai ebédünk tanúsága szerint a konyha is feljavult. Jót ebédeltünk, ismét tetszett a Harapó Mókus.
• Újházi tyúkleves, csésze (990 Ft) - jó
• Harcsapaprikás sztrapacskával (2.890 Ft) - a mostani alapfogásom finoman egyedire fűszerezve, finom
• Oldalas korona (400 gr) grillezett kukoricával, zsírban konfitált parázsburgonyával (3.390 Ft) - attraktív és finom
• Nagyfröccs (1.180 Ft) - jó
• Kávé (390 Ft) - finom

Az étterem saját honlapja: www.harapomokus.hu
Forgó Étterem, Dunabogdány
2019 április, vasárnap, ebéd
• Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával (3.900 Ft) - jó
• Harcsafilé sörtésztában tepsis burgonyával és remulád mártással (3.700 Ft) - még jobb

Az étterem saját honlapja: www.forgoetterem.hu
Vak Varjú étterem, Bp VI.
2019 március, szombat, vacsora
• AranyVarjú, korsó (890 Ft) - jó
• Szarvasgombás papfojtó tészta vaddisznóhússal (3.190 Ft) - nagyon ízlett
• Balla Géza Ménesi Sziklabor Cuvée (Feketeleányka – Cabernet Franc) 2015 (6.990 Ft) - kiváló
• Madártej (890 Ft) - szeretem
Jó hely a Vak Varjú, a három tányérba beleszámítottam korábbi tapasztalatainkat is.

Az étterem saját honlapja: pest.vakvarju.com
Bodri Pincészet, Optimus Étterem, Szekszárd
2019 július, hétfő, ebéd
• Vargánya cappuchino (1.250 Ft) - izgalmas
• Tyúkhúsleves (950 Ft) - finom
• Vasalt tarjaszelet túrós csuszán tálalva, pörköltszafttal, főtt tojással (3.350 Ft) - jó
• Kedvenc báránycsülök zöldfűszeres burgonyapürével, ropogós pórészalmával (3.950 Ft) - finom
• Optimus saláta: friss tépett salátamix pekándióval, grillezett csirkemellel, gránátalmával (2.150 Ft) - jó
• Gurovica saláta: friss salátakeverék mangalica sonkával, kecskesajttal, szilvás balzsamöntettel (2.150 Ft) - jó
• Házi krémes vanília fagyival, édes olívakompóttal (1.250 Ft) - izgalmas
• Mentás csokoládétorta joghurtos ibolya pöttyökkel (1.450 Ft) - jó
Én a vasalt tarjaszeletet választottam, túrós csuszán tálalva, pörköltszafttal, főtt tojással. Hatalmas adag, igen laktató, sok bor illett volna hozzá, de hát én voltam a sofőr.
Szeretem a klasszikus krémest, és ez az volt. Kicsit furcsállottam, mit keres mellette az olívabogyó. De bekaptam egyet, ha már odatették. És csoda történt, elképesztően finom, új íze lett a krémesnek.

Az étterem saját honlapja: bodribor.hu/etterem
Mandragóra Kávéház, Bp II.
2019 június, szombat, vacsora
Az első alkalommal a Bel-budai kisvarázslat volt számunkra a Mandragóra. Később persze csökkent a báj, de sokadmagunkkal jó helynek tartottuk. Ma este viszont feltűnően kevesen voltunk.
A bárányfartőre esett a választásom, a hús nem volt rossz, de nem is volt különösebben ízletes. A "tökfőzelék" köret viszont kifejezetten izgalmasnak bizonyult.
Ma is jó és igényes hely a Mandragóra, de valahogy kikopott belőle a varázslat.
• Bárányfartő, tökfőzelék, kapor (4.900 Ft) - a hús jó, a köret izgalmas
• Rántott kecskesajt, "borsófözelék" (3.200 Ft) - finom
• Kacsamell, spárga, eper, retek, bazsalikom (4.200 Ft) - jó
• Házi csokoládétorta (1.600 Ft) - jó
• Túró, kapor, rebarbara (1.700 Ft) - jó
• Sok bort kóstoltunk, voltak köztük jók és kevésbé jók (1.850 - 800 Ft / pohár, nem a jók voltak a legdrágábbak)

Az étterem saját honlapja: www.mandragorakavehaz.hu
Ukrán Udvar Étterem, Bp IX.
2019 július, kedd, vacsora
A múlt században sokáig a világ legjobb levesének tartottam a szoljankát. Arra azért számítottam, hogy a Ráday utcában nem lesz olyan finom, mint Moszkvában, vagy akár mint Berlinben volt, de az őszintén meglepett, hogy a levesnek konzerv levespor illata volt. Életem legvacakabb szoljankáját kóstolhattam. Utólag megbántam, hogy nem gondoltam át a pincérnő azon mondatát, miszerint ő a borscsot szereti.
• Nemiroff original vodka (1.190 Ft) - jó
• Aperol spritz (2.390 !! Ft) - jó
• Szoljanka (1.790 !! Ft) - rossz
• Kapelán (1.190 Ft) - rozoga halacskák, gyenge
• Padlizsánkaviár (1.590 Ft) - érdekes
• Krumplis pirozski (1.390 Ft) - nem rossz
• Húsos pirozski (1.490 Ft) - unalmas

Az étterem saját honlapja: www.ukranudvar.hu