Éttermek 2012 |
- Budapest III, Kisbojtár Vendéglő - Kecskemét, Rozmaring Étterem és Bisztró |
Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2012.
Rozmaring Étterem és Bisztró, Kecskemét
2012. november, ebéd
Átutazóban álltunk meg Kecskeméten ebédelni, az attraktív épületekkel övezett,
kellemes főtér közepén álló Rozmaring étterembe tértünk be. Az étterem szépen
van berendezve, érdekes evőeszközökkel, kulturáltan van terítve.
Az étlap is jól van összeállítva, bár most mi rögtön a külön mellékelt napi
ajánlatból választottunk: kacsamell szilvás rétessel, krumpli pogácsával és
barnamártással (2600 Ft), és rozé kacsamell mézes sütőtökpürével és bundás
zsemlével (2600 Ft). Éhesek voltunk, nem is nagyon akartunk időzni Kecskeméten
most, így kicsit soknak tűnt a várakozás az ételre a szinte üres teremben, bár
kellemes meglepetésként kaptunk igen finom fűszervaj falatokat előételként.
De ültünk békésen, hiszen biztosan sok idő kell az ilyen bonyolult dolgok
elkészítéséhez. Ehhez képest, amikor kihozták az egyébként mutatós tálakat,
az én ételem nem volt túl meleg, egyedül a szilvás rétes volt forró a két fogásban.
A kacsamell szilvásrétessel volt az izgalmasabb kompozíció, bár maga a kacsamell
a rozé változatban volt ízletesebb. A rozé kacsamell köretében én megfordítanám
a semmi különös bundás zsömle és a finom sütőtökpüré arányát.
Összességében lehet, hogy nem rossz hely a kecskeméti Rozmaring, ahol minden
ígéretesen néz ki, de az ételben nekem most a varázslat elmaradt, a jól csengő
hívószavak ellenére. Tehát elég punnyadt volt ma a konyha, de a szép környezet,
a kellemes belső tér megmentette a billegő két tányért a Rozmaring számára, annak
ellenére, hogy mégiscsak az evés volna a legfontosabb egy étteremben, nem a bámészkodás.