Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2013.
Pata Negra, Budapest II.
2013. június, vacsora
Már sokszor elsétáltam a Frankel Leó úti tapas étterem elõtt, de most bele is
kóstoltunk az ételekbe. Hûvös, esõs ez a nyári este, a belsõ részen telepednek
le a vendégek. Meglepõen sokan vagyunk, nehezen kaptunk asztalt, mert sok a foglalás,
és nem meglepõ módon, most senki nem vágyik a teraszra.
Az ételsor impozáns, az adagok kóstolónyiak, ehhez képest viszont nem olcsóak.
Az alapanyagokat állÃtólag Spanyolországból hozzák, amin nem is lepõdök meg, annyi
helyen hallottam, olvastam már, hogy az éttermek nagyon nem nagyon találnak ebben
az agráriumára büszke országban stabil minõséget produkáló beszállÃtót.
A fogásokra már nem emlékszem pontosan, egy falatka tintahalacska (990 Ft), egy icipici
marhapofa (1.190 Ft), meg mindenféle sok más finomság. Tulajdonképpen mindegyik jó Ãzû,
de egyik sem felejthetetlen élmény. A pincérek sürögnek, forognak, jó tempóban érkeznek
a tapasok, van valami jó hangulata a tányérkák kavalkádjának. Ez az étterem szerintem
nem is annyira a hagyományosan értelmezett evésrõl szól, hanem inkább a szórakoztató kóstolgatásról.
Összességében tetszett nekem a Pata Negra, bár nem mondhatnám, hogy degeszre ettem magam,
viszont sok Ãzbe kóstolhattam bele, és igazán finom spanyol vörös borral kÃsértük a falatokat.
Ahogy elnéztem, a népes vendégsereg többi tagja is szerette a helyet.