[GP] Gullner Pages
Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...

Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2013.

Evészetek 2013
Lelle Caffe Pizzéria, Balatonlelle Okuyama No Sushi, Budapest III. Pata Negra, Budapest II. Trombitás Il Treno, Budapest II.
[4 pont]
Pata Negra, Budapest II.
2013. június, vacsora
Már sokszor elsétáltam a Frankel Leó úti tapas étterem előtt, de most bele is kóstoltunk az ételekbe. Hűvös, esős ez a nyári este, a belső részen telepednek le a vendégek. Meglepően sokan vagyunk, nehezen kaptunk asztalt, mert sok a foglalás, és nem meglepő módon, most senki nem vágyik a teraszra.
Az ételsor impozáns, az adagok kóstolónyiak, ehhez képest viszont nem olcsóak. Az alapanyagokat állítólag Spanyolországból hozzák, amin nem is lepődök meg, annyi helyen hallottam, olvastam már, hogy az éttermek nagyon nem nagyon találnak ebben az agráriumára büszke országban stabil minőséget produkáló beszállítót.
A fogásokra már nem emlékszem pontosan, egy falatka tintahalacska (990 Ft), egy icipici marhapofa (1.190 Ft), meg mindenféle sok más finomság. Tulajdonképpen mindegyik jó ízű, de egyik sem felejthetetlen élmény. A pincérek sürögnek, forognak, jó tempóban érkeznek a tapasok, van valami jó hangulata a tányérkák kavalkádjának. Ez az étterem szerintem nem is annyira a hagyományosan értelmezett evésről szól, hanem inkább a szórakoztató kóstolgatásról.
Összességében tetszett nekem a Pata Negra, bár nem mondhatnám, hogy degeszre ettem magam, viszont sok ízbe kóstolhattam bele, és igazán finom spanyol vörös borral kísértük a falatokat. Ahogy elnéztem, a népes vendégsereg többi tagja is szerette a helyet.

Csatlakozások:
    • A ház saját honlapja: www.patanegra.hu
<<<  Előző epizód: Rozmaring Étterem és Bisztró, Kecskemét Következő epizód: Il Treno, Budapest II.  >>>