[GP] Gullner Pages
Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...

Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2013.

Evészetek 2013
Lelle Caffe Pizzéria, Balatonlelle Okuyama No Sushi, Budapest III. Pata Negra, Budapest II. Trombitás Il Treno, Budapest II.
[5 pont]
Okuyama No Sushi, Budapest III.
2013. jlius, ebd
l egy japn frfi Budapesten, aki egymaga kszt teleket egy parnyi, de sokat dicsrt tteremben. Az tterem szak-Buda egyik legforgalmasabb tern tallhat, mgsem volt trivilis megtallni a pincehelyisget. A terem kicsi, berendezse vgtelenl egyszer, de ezt n j jelknt rtkeltem, mert rgebbi koreai tjaimnl azt tapasztaltam, hogy az ottani emberek nem a dszlet miatt, hanem a j telekrt jrnak tterembe. s ebben igazuk is van.
A kis csapat msik tagja, egy nagyon kedves pincrn segt eligazodni a knlatban, s ameddig az tlapot bogarsszuk, zld tet tlt neknk, s ksbb is folyamatosan rkeznek jabb kis teskannk. A tea finom, evs kzben is jl esik nha kortyolgatni belle.
Az tkezst kt tllal indtottuk: Akebono (6000 Ft) s Hosomaki (5000Ft). A falatok egyszeren termszetes zek, s ettl igen finomak. rdekes, hogy a meglehetsen ers wasabi sem nyomja el az zeket, hanem inkbb kontrasztosabb teszi a falatok naturlis finomsgt.
A sushi tekercsek lvezete kzben megjtt a Yaki saba, azaz a szott makrla grillen stve (2500 Ft). Ezt a fogst mr sokan dicsrtk az interneten, tulajdonkppen nekem is zlett, de kellett kis id, mg a s zt elbrtam rendezni a tbbi, a wasabitl eltekintve, csipke finomsg z kz.
A zr falatok is igen izgalmasak voltak, egy-egy darabka angolnt kaptunk (1000 Ft), valamilyen desks bortssal, az elmaradhatatlan rizs altttel. Az eddigiektl dominnsabb, klnlegesen finom z j zrakkordja volt az igen kellemes ebdnek.
Az rtkelsnl a tetszett s a nagyon tetszett eredmny kztt ingadoztam. Tulajdonkppen minden nagyon tetszett, de kiss drga mulatsg nekem mostanban egy ilyen ebd. m szerencsre aznap vendg voltam, s gy semmi sem rnykolta be az ebd lmnyt, teht maradktalanul meg lehettem elgedve az Okuyama No Sushi tteremmel.

Zrszul egy idzet az tterem, amgy igen szerny kivitel honlapjrl:
"lj jl, nevess sokat, szeress nagyon!!" (Sachi Okuyama)
okuyamanosushi.uw.hu
<<<  Elz epizd: Il Treno, Budapest II. Kvetkez epizd: Lelle Caffe tterem s Pizzria, Balatonlelle  >>>