[GP] Gullner Pages
Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...

Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2013.

Evészetek 2013
Lelle Caffe Pizzéria, Balatonlelle Okuyama No Sushi, Budapest III. Pata Negra, Budapest II. Trombitás Il Treno, Budapest II.
[4 pont]
Lelle Caffe Étterem és Pizzéria, Balatonlelle
2013. augusztus, vacsora
Ifjúkoromban sokat jártam Balatonlellén, és persze a vasúti megálló környékén is, de most nem ismerek rá semmire. Az állomás előtti tér közepén kellemes szökőkút csobog, körben meg vendéglátóhelyek, alig látszik ki közülük a vasúti indóház. És persze rengeteg nyaraló korzózik esténként, végig a kikötőig.
A környéken sok a vacsorázó hely, mi az állomás előtti Lelle Caffe pizzériát választottuk, ahol minden este jó sok vendéget láttunk, most sem könnyű helyet találni.
Megkóstolom a ház sörét, finomnak találom, a felszolgáló szerint Csehországban készült. Útitársnőm dél balatoni fehérbort ízlelt, a maga kategóriájában jónak találta.
Én szívem szerint minden nap pizzát ennék, de azt a pizzát szeretem, amelyik hasonlít valamennyire az olaszországi emlékeimre. Lellén a Lellében a Funghi (990 Ft) és a Verona (1290 Ft) pizzákat kóstoltuk meg. Nem voltak rosszak, de az meglepett, hogy a sima gombás pizza tésztáját finomabbnak találtam, mint a gazdagabban dekorált, sonkát is hordozó Verona változatét. Persze nem gondolom, hogy külön tésztát gyúrtak volna a két pizzához, és valószínűleg a sütés körülményei is nagyon hasonlóak lehettek. Így csak egy befolyásoló körülmény marad, a pizzára rakott dolgok hatottak vissza a tészta ízére.
Összegezve a Funghi pizzát jónak, a Veronát kicsit gyengébbnek ítéltem. Az italok rendben voltak, és a felszolgálók is jól tették dolgukat a teljesen megtelt étteremben. A hely kellemes, és nem is drága, így tetszett értékelést kapott, de ehhez erősen hozzájárult a nyári balatoni pezsgés és hangulat is.
 
<<<  Előző epizód: Okuyama No Sushi, Budapest III. Következnek a 2014-es epizódok  >>>