Bakonyi rőzse
Amikor a bakonyi kirándulásunk Zircen elkezdődött, akkor egy helyi
vendéglátóstól a Szépalmán kívül még egy tippet kaptunk, a Dodót. Mi pár nappal később
ezen ajánlás nyomán érkeztünk a Cuha Völgye étterembe. Az étterem elég kicsi, elég sok
a vendég, úgy tűnik, rajtunk kívül mindenki ismer mindenkit, mintha sok egészségügyi
és igazgatási ember lenne körülöttünk.
De mi ebédelni jöttünk és nem közéletet élni, így a nem túl hosszú,
de tartalmas étlapra koncentrálunk. Útitársnőm roston sült csirkemellet, spárgával,
sajttal, baconnal grillezve (1.050 Ft), vegyes salátával (500 Ft), jómagam bakonyi rőzsét
(1.700 Ft) rendelt. Ez utóbbi karcsú hasábburgonyára halmozott csíkokra vágott karaj,
füstölt szalonna, erdei gomba, hagyma. Az ígéretesen ecsetelt kompozíció a valóságban
nem annyira izgalmas, mint vártam, de tulajdonképpen finom étel. Útitársnőm is meg volt
elégedve a csirke, saláta kompozícióval, amelyből mostanában sok változatot kipróbált.
A kávé kortyolgatása közben oda jutottunk, hogy nem véletlenül népszerű
hely a Cuha Völgye étterem, érdemes volt oda betérni ebédelni egy hétköznapon. Úgy tűnt,
hogy itt jól tudják párhuzamosan kezelni az a'la carte-os és a menüs vendégeket, ami nem
mindig és nem mindenhol tud ilyen harmonikusan működni.
Csatlakozások:
• Az étterem saját honlapja: www.cuhavolgyeetterem.hu
• Ebéd a Széplama birtokon: Rösti a Bakonyban
• Időutazás és vadételek: Nimród vendéglő, Farkasgyepű
• Pápai vacsorák: Intro trilógia
• Pápai szállásunk: Caesar Panzió
|