
Éttermek 2011 |
- Budapest II, Mandragóra Kávéház - Dunakanyar, Camelot Club Hotel és Étterem - Nagymaros, Maros Étterem - Poroszló, Fűzfa Pihenőpark |
Büfék 2011 |
- Székesfehérvár, Bakter söröző - Zebegény, Vasparipa Falatozó |
Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2011.
![Nagyon tetszett (éttermek, 5 pont) [5 pont]](../pic/ea5pont.png)
Mandragóra Kávéház, Budapest II.
2011. június, vacsora
Bel-budai kisvarázslat
Meleg nyári napokon már sokszor megakadt a szemem egy kis bel-budai
zugon, ahol szemmel láthatóan jól érezték magukat az emberek, és a kis kerthelység
neve is tetszett: Mandragóra. Most belülről is kipróbáltuk a Mandragórát, a szó szoros
értelmében belülről, mert a korábban megkívánt kinti ücsörgést elmosta az eső. De sebaj,
belül is szimpatikus a hely.
Érdekes, hogy az általam ismert éttermek többségében sokkal unalmasabb
a nemdohányzó zóna, mint a dohányzó. Ez a Mandragórában is így van, ezért aztán a dohányzó
részben telepszünk le. A berendezés határozottan tetszett, a pincérnő is szimpatikus.
Szomjas voltam, így azonnal kértem egy sört, finom Krombachert csapolnak.
Útitársnőm a Bárdos pincészet rozéját választotta, és kellemesen finomnak találta.
Az étlapon nincs túl sok főétel, de cserébe érdekes fogásokat kínálnak.
Ez is tetszik nekem, mert a sok helyen előforduló igen hosszú étlapokról óhatatlanul
a mikrohullámú sütő szokott eszembe jutni. A Mandragóra étel kínálata viszont igényesebb
konyhai munkát sugall számomra.
Útitársnőm marinírozott padlizsántornyot kért, grillezett füstölt
mozzarellával, olasz paradicsommártással (1980 Ft), én némi hezitálás után a tilápia
mellett döntöttem, pontosabban tandoori fűszerben sült tilápia filé pikáns hagymás
tejfölös burgonyával, vinagrette salátával (2460 Ft). A hezitálásnak két oka volt,
egyrészt vonzott egy másik, vargányát is tartalmazó fogás, másrészt meg sörivásra
álltam be, ráadásul nagyon ízlett a Krombacher.
A tilápia egy hosszú tálon érkezik, a fűszertől piros halat balról
a krumpli, jobbról a saláta köríti. Bekaptam egy haldarabot, enyhén csípős, jól fűszerezett,
teljesen jól elfért mellette a pilzeni típusú sör. Finom a tilápia, és a krumpli meg a saláta
is nagyon eltalált fűszerezésű.
Útitársnőm is a fűszerezést, az érdekes ízeket dicsérte. Én is megkóstoltam
az ő tányérjáról egy falatot, a padlizsántorony a karakteres ízvilág ellenére kellemes,
könnyedén finom étel.
Szóval nagyon tetszett nekünk a Mandragóra, mert sikerült becsempészni
egy pici varázslatot a bel-budai házak közé. És tetszésünkkel nem lehetünk egyedül,
mert elég jól tele volt vendéggel a ház, és a kis kerthelység is kezdett megtelni,
mert vacsorálás közben elállt az eső.