[GP] Gullner Pages
Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
Éttermek 2011
- Budapest II, Mandragóra Kávéház
- Dunakanyar, Camelot Club Hotel és Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Poroszló, Fűzfa Pihenőpark
Büfék 2011
- Székesfehérvár, Bakter söröző
- Zebegény, Vasparipa Falatozó
Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2011.
[5 pont]
Mandragóra Kávéház, Budapest II.
2011. június, vacsora
Bel-budai kisvarázslat
Meleg nyári napokon már sokszor megakadt a szemem egy kis bel-budai zugon, ahol szemmel láthatóan jól érezték magukat az emberek, és a kis kerthelység neve is tetszett: Mandragóra. Most belülről is kipróbáltuk a Mandragórát, a szó szoros értelmében belülről, mert a korábban megkívánt kinti ücsörgést elmosta az eső. De sebaj, belül is szimpatikus a hely.
Érdekes, hogy az általam ismert éttermek többségében sokkal unalmasabb a nemdohányzó zóna, mint a dohányzó. Ez a Mandragórában is így van, ezért aztán a dohányzó részben telepszünk le. A berendezés határozottan tetszett, a pincérnő is szimpatikus.
Szomjas voltam, így azonnal kértem egy sört, finom Krombachert csapolnak. Útitársnőm a Bárdos pincészet rozéját választotta, és kellemesen finomnak találta.
Az étlapon nincs túl sok főétel, de cserébe érdekes fogásokat kínálnak. Ez is tetszik nekem, mert a sok helyen előforduló igen hosszú étlapokról óhatatlanul a mikrohullámú sütő szokott eszembe jutni. A Mandragóra étel kínálata viszont igényesebb konyhai munkát sugall számomra.
Útitársnőm marinírozott padlizsántornyot kért, grillezett füstölt mozzarellával, olasz paradicsommártással (1980 Ft), én némi hezitálás után a tilápia mellett döntöttem, pontosabban tandoori fűszerben sült tilápia filé pikáns hagymás tejfölös burgonyával, vinagrette salátával (2460 Ft). A hezitálásnak két oka volt, egyrészt vonzott egy másik, vargányát is tartalmazó fogás, másrészt meg sörivásra álltam be, ráadásul nagyon ízlett a Krombacher.
A tilápia egy hosszú tálon érkezik, a fűszertől piros halat balról a krumpli, jobbról a saláta köríti. Bekaptam egy haldarabot, enyhén csípős, jól fűszerezett, teljesen jól elfért mellette a pilzeni típusú sör. Finom a tilápia, és a krumpli meg a saláta is nagyon eltalált fűszerezésű.
Útitársnőm is a fűszerezést, az érdekes ízeket dicsérte. Én is megkóstoltam az ő tányérjáról egy falatot, a padlizsántorony a karakteres ízvilág ellenére kellemes, könnyedén finom étel.
Szóval nagyon tetszett nekünk a Mandragóra, mert sikerült becsempészni egy pici varázslatot a bel-budai házak közé. És tetszésünkkel nem lehetünk egyedül, mert elég jól tele volt vendéggel a ház, és a kis kerthelység is kezdett megtelni, mert vacsorálás közben elállt az eső.

Csatlakozások:
    • A ház saját honlapja: www.mandragorakavehaz.hu
<<<  Előző epizód: Bakter söröző, Székesfehérvár Következő epizód: Vasparipa Falatozó, Zebegény  >>>