
Éttermek 2011 |
- Budapest II, Mandragóra Kávéház - Dunakanyar, Camelot Club Hotel és Étterem - Nagymaros, Maros Étterem - Poroszló, Fűzfa Pihenőpark |
Büfék 2011 |
- Székesfehérvár, Bakter söröző - Zebegény, Vasparipa Falatozó |
Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2011.
![Tetszett (éttermek, 4 pont) [4 pont]](../pic/ea4pont.png)
Camelot Club Hotel és Étterem, Dunakanyar
2011. május, vacsora
Már többször kinéztük magunknak a 12-es úton a Dunakanyarba autózván
a Vác és Verőce közötti Camelot éttermet, de csak most először tértünk be ide étkezni,
bár most meglehetősen kihalt volt a máskor nyüzsgőnek tűnő komplexum. De a csend nem
csak erre a műintézetre jellemző, az egész környék meglehetősen előszezoni hangulatban
van még, pláne egy hétköznapon.
Az étterem legvonzóbb pontja a terasz, de még hűvös van onnan csodálni
a vén Dunát, így hát a barátságosan berendezett, ám most néptelen belső térben telepszünk le.
Kapunk étlapot, amely sokféle ételt kínál, Nekem most ezen az érdekes összeállításon akadt meg
a szemem: juhtúróval töltött borda, csilis-fokhagymás spagettivel (1.990 Ft). Az ételnek
a látványa is kellemes, nem is beszélve a finom fokhagyma illatról. És ami a legfontosabb,
az ízek is kellemesek, kedvemre valók.
Útitársnőm grill sajtot, 3 ízzel, pestos öntettel, steak burgonyával
(1.350 Ft) választott. Szerencsére az egyik sajtszelet fokhagymás ízesítésű, így egységes
volt az asztalunk feletti illatfelhő. A grill sajtok is finomak voltak, útitársnőm
a hozzá kortyolt Vylyan rosét is dicsérte (390 Ft/dl).
Én is szívesebben borozgattam volna a narancslevek helyett, de ezzel
együtt jó volt a Camelot étteremben vacsorálni ma este, mindkettőnknek tetszett a hely.