Éttermek 2011 |
- Budapest II, Mandragóra Kávéház - Dunakanyar, Camelot Club Hotel és Étterem - Nagymaros, Maros Étterem - Poroszló, Fűzfa Pihenőpark |
Büfék 2011 |
- Székesfehérvár, Bakter söröző - Zebegény, Vasparipa Falatozó |
Szubjektiv észrevételeim éttermekről és egyéb evőhelyekről, 2011.
Maros Étterem, Nagymaros
2011. május, ebéd
Már jócskán elmúlt ebédidő, így nem csoda, hogy aránylag kevesen ücsörögnek
a Maros étterem teraszán. Az épület egykor hajóállomásként szolgált, ma késői ebédünknek biztosít
attraktív helyszínt a Duna-part feletti teraszán.
Először valami vad ételre gondoltunk, de végül útitársnőm kisadag borjú bécsit
kért petrezselymes burgonyával (1.820 Ft) és káposztasalátával. Én a kisbojtár kedvencét választom,
túrós csuszával (1.990 Ft). A nagymarosi kisbojtárok kedvence a cigánypecsenye, azaz fokhagymás sült
hús, nagy szalonna taréjjal. A fogást kis vasserpenyőben szolgálják fel, kétségkívül jól néz ki, ám
a hússzeletekre kent fokhagymamártás nem túl jó, de az összbenyomás még így is elfogadható. Aztán
később változik a fokhagymamártás íze, vagy hozzászoktam, vagy másfélét tettek a második hússzeletre.
Útitársnőm kommentár nélkül kebelezte be ebédjét, amelyhez a megszokott rozéját
itta. Az ebédet finom kávéval zártuk.
Bár a fokhagymában több van, mint amit ma a Maros konyhájában kihoztak belőle,
nem volt rossz az ebéd. Ehhez nagymértékben hozzájárult a környezet, evés, ivás közben bámulhattuk
a Dunát, Visegrád panorámáját, és a komp fura manővereit.
Csatlakozások:
• A ház saját honlapja: www.marosetterem.hu
• Korábban ugyanitt: Ebéd a Dunakanyarban, 2008
• A ház saját honlapja: www.marosetterem.hu
• Korábban ugyanitt: Ebéd a Dunakanyarban, 2008