Gyuri csirke Óbudán
Óbuda belvárosa ma egy ronda lakótelep. A legendásan csúf Szőlő utcai tízemeletes
kerítésház mögött, egy régebbi építésű, alacsonyabb téglaházakból álló kisebb lakótelep szélén él és
virul a Harapó Mókus kisvendéglő. A kicsi étterem egy hajdani szocialista szolgáltató blokk egyik csücskében működik,
és mivel befelé bővülni valószínűleg nem lehet, kifelé terjeszkedik. Amikor én először arra jártam, akkor
még csak ideiglenesen települtek asztalok az épület mellé. Az évek során az első kültéri asztalsor egyre
jobban szervesült, sőt egy újabb asztalsorral is bővült a népszerű kisvendéglő. Ennek a külső asztalsornak
egyik rusztikus darabja mellett telepedtünk le egy meleg nyári szombaton ebédelni.
Érkezésünkkor még aránylag kevesen voltak, de az üres asztalok nagy része előre le volt
foglalva. És ebéd közben szépen meg is telt az étterem. Két ifjú hölgy és egy fiatalember volt a felszolgáló,
mosolygós udvariassággal sürögtek forogtak. Ügyesen szervezték a munkájukat, jól el tudták látni étellel-itallal
az egyre népesebb vendégsereget.
A gazdag étlap olvasgatása közben finom Pilsner Urquell sört iszogattunk. Végül a csirke
fejezetből választottunk főfogást, Gyuri csirke és borított csirkemell volt a választásunk.
Az étel szépen tálalva került elénk, az ízekre sem lehetett panaszunk. Mindkét csirke
kompozíció ötletesen finom volt. A Gyuri csirke elnevezés kreátorának nevét őrzi.
A csirkék után még egy kis sör és két finom kávé zárta ebédünket, amellyel összességében
meg voltunk elégedve. Az étel finom, a felszolgálás jó, a környezet kellemes, nem véletlenül kedvelik
az emberek ezt az óbudai kisvendéglőt.
Az étterem honlapja: http://www.harapomokus.hu/.
|