[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Wetzlerov Dom, Restaurant & Pizzeria
Nagyszombat, 2007. április

Fokhagymás pizzák

Nagyszombat óvárosának szépségeivel eltelve indultunk az állomás felé, amikor az az ötlet született, miszerint enni kéne valamit a vonatozás előtt. A főutca kínálatából most a Wetzlerov Dom pizzériára esett a választásunk. Magában az étteremben sohasem jártunk, az udvarban felépített téliesített teraszon telepedtünk le. A berendezés kellemes, a karosszékek kényelmesek. Az asztalok nagyobb része foglalt volt, élénk evés, ivás, beszélgetés töltötte be a teret.

Amikor beléptünk éppen egy pincér sietett el mellettünk tányérokkal megpakolva, kellemes fokhagyma illatot hagyva maga mögött. Letelepedtünk, sört rendeltünk. (Budvar 27 Sk). Némi tanakodás után egy margherita (95 Sk) és egy fungi (105 Sk) pizzát rendeltünk. Miközben az ételre vártunk, pizzák érkeztek az egyik szomszéd asztalhoz. És ismét határozott fokhagyma illat volt a levegőben. Átvillant az agyamon a gondolat, vajon melyik pizzának lehet ilyen kellemes fokhagyma illata ? Nem sokáig kellett várni a válaszra: mindegyiknek. Mert amikor megérkezett a két pizza, kiderült, hogy margheritát és a fungit is körbekenték fokhagymával, mint idehaza a lángost szokták. Én örültem ennek, a feleségem nem annyira.

Mi hajdanán egy olasz nyaralás közben döbbentünk rá, hogy milyen nagyszerű étel a pizza. Nem véletlenül próbálkoznak igen sokfelé az elkészítésével. De a pizza hazáján kívül bizony ezek a kísérletek gyakran szerény eredménnyel járnak. De úgy is felfoghatjuk a dolgot, hogy minden országnak megvan a maga pizzája, amelynek alapízét nyilván a helyi lisztek határozzák meg. A nagyszombati pizza nagyjából a hazai átlagnak felel meg, bár egy kicsit barnább a tésztája. Magyarországon és itt a Wetzlerov Domban is a kevéssé autentikus tésztát az olasznál nagyobb mennyiségű feltéttel igyekeznek feledtetni. Ezekeket a pizzákat is gazdagon borítják a szükséges kellékek, a fűszerezettség visszafogottabb az idehaza szokásosnál. A fokhagyma kenet kicsit rendszer idegen elemnek is tűnhet, de mivel én nagyon szeretem a fokhagymát, pártolom ezt az ötletet.

Összességében kellemes emlékekkel hagytuk el a Wetzlerov Dom vyhrievaná teraszát. A hűvös estében nosztalgiával emlegettük a menyezetre szerelt hősugárzók langyos melegét.

 


Lásd még:
    • Juhtúrós sztrapacska Nagyszombatban, City Restaurant Penguin, Nagyszombat.

2007 / 3

<<< >>>
Éttermek 2007
- Budapest III, Harapó Mókus Vendéglő
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Bécsiszelet étterem
- Nagyszombat, Cityrest Penguin
- Nagyszombat, Wetzlerov Dom
- Pozsony, Black Rose
- Pozsony, Prazdroj
Skála 2007 - Éttermek

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[1 pont]Büfének még elmegy (1 pont)

Büfék 2007
- Budapest VI, Star-Kebab török étterem
- Budapest XII, Kőbüfé
Skála 2007 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

 nbsp;   [GP]