[GP] [Vonatozásaim] [Éttermek]  Gullner Pages
 Szállodák, panziók
Szubjektív észrevételeim szállodákról, panziókról.
Az igénybe vett szoba tipikusan két ágyas, saját zuhanyzó/fürdő, WC. Ha mégsem, akkor jelzem az eltérést.
**
City Hostel, Pozsony, 2007. április
2007 / 1
Szálloda, panzió epizódok indexe
Magyarországon
*  Kőszeg
*  Mánfa
*  Pápa
*  Pécs
*  Sárospatak
*  Sopron
*  Szeged
*  Szilvásvárad
*  Zánka
Külföldön
*  Bécs, Ausztria
*  Liszabon, Portugália
*  Olomouc, Csehország
*  Playa de Palma, Mallorca,
     Spanyolország
*  Pozsony, Szlovákia
*  Róma, Olaszország
*  Zittau, Németország
 

Szállás Pozsony belvárosában

Az interneten találtuk a City Hostelt. A bemutatkozás elsõ mondata ez volt: City Hostel is a new hostel located on the youthful and lively Obchodna street. És ez a kép volt az illusztráció a szöveg mellett. Tehát egy kicsi szálloda a kocsmanegyedben. Az ára viszonylag jónak a tûnt a kínálat többi részéhez képest, de leginkább az tetszett, hogy bent van a város szívében, egy sétáló utcában, pár perc gyaloglásra a Mihály-kaputól.

Voltak elképzeléseim milyen szobák lehetnek a képen látható házban, de ezen felesleges volt töprengenem, mert mint a helyszínen kiderült, az ábrázolt épületrészben lakások vannak és csak a kapubejáró közös a szállodával. A kapun belépve egy keskeny kopár udvaron találja magát az utazó, melynek közepe felé mûködik a recepció. A szobák az udvar másik oldaláról nyíló folyosókra vannak felfûzve, az ablakaik az udvarra nyílnak.

A számunkra foglalt szoba az elõzmények után kellemes meglepetés, mert belülrõl meglehetõsen jól néz ki. Az ablaka viszont a keskeny udvar másik oldalán levõ gazdasági épület bádog tetejére nyílt. Visszamentünk és megkérdeztük volna-e másik szabad szoba. Volt egy fentebbi, annak meg tetõablaka volt és ha kinézett rajta az ember, akkor egy belsõ udvar tárult a szeme elé, de legalább fákat is láthatott. A szoba viszont meglepõen tágas, tiszta és újszerû állapotú, az ágy kényelmes. Végülis nem az ablakon bámészkodni jöttünk, tehát maradtunk. (Ezt nem bántuk meg, de azért egy ici-pici fûtésnek tudtunk volna örülni, mert hûvös volt a tavaszi éjszaka Pozsonyban. Szerencsére a paplan jó meleg volt.)

És rögtön az elsõ félórában megmutatkozott a szálloda elõnyös oldala is. Pár házzal odébb mûködik az 1.Slovak pub nevû kocsma, amely mûfajának egy kiváló példánya. A régies bohémre hangolt termekben számosan esznek-isznak, traccsolnak, más ifjoncok a laptopjukat bújják, mi meg Becherovkával és sörrel akklimatizálódtunk a helyi viszonyokhoz. És a City Hostel elhelyezkedése a késõbbiekben is ideálisnak bizonyult egy pozsonyi városlátogatáshoz.

A szoba ára kedvezõnek mondható, 1.690 Sk / éjszaka. Az árban nincs benne a reggeli, de nincs is erre szolgáló infrastruktúra a házban. Ám az Obchodná utcában sok lehetõség van evésre-ivásra. Mi egy közeli kávézóban reggeliztünk, Coffe & Co, mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe a mozzarellás szendvicsüket (56 Sk).Csatlakozások:
    • Vacsora a Mihály-kapu közelében, Black Rose,
    • Cseh sörözõ Pozsonyban, Prazdroj,
    • a szálloda saját oldala: www.cityhostel.sk,
    • itt találtunk rá: Bratislava Hotels.

 

      [GP]