[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[2 pont] Fenyő vendéglő
Szilvásvárad, 2006. október

Punnyadt pisztráng Szilvásváradon

Ha Szilvásvárad, akkor pisztráng - ez járt a fejemben, amikor vacsorázó helyet kerestünk a Szalajka völgy belső végében. Kellemes vénasszonyok nyara este van, a legtöbb vendéglátóhely a teraszokon is várja a vendégeket. De bizony vendég az nincs olyan sok ezen a hétköznap estén. Legtöbben még a Fenyő vendéglő rusztikus teraszán ülnek, így hát mi is ide térünk be.

Pisztrángot kérünk, Tuci ropogósat, én fokhagymásat. Inni fehérbort, olaszrizlinget választunk. Én Gyöngyösön értem borisszává, szerintem vannak finomabb fehérborok is ezen a környéken, de szódával a bogácsi rizling is elmegy.

Meglepően hamar érkeznek a halak. "A pisztráng készétel itt ?!" - csodálkozom. És bizony az elém került punnyadt halacska íze is arra utal, hogy nem most vették ki a sütőből, maximum a mikrohullámúból. Ettől azért sokkal többet várnék egy pisztrángtól Szilvásváradon !

A punnyadt halacska fűszerezése különben nem lett volna rossz, a hagymás törtkrumpli és a nyári vegyes saláta meg ízlett. (1548+290+380 Ft)


A fentiek után saját magam is erősen meglepődtem azon, hogy másnap is a Fenyő vendéglőbe tértünk be. Leginkább azért tettünk így, mert Tuci orja levesre vágyott, amit még előző este szúrt ki a Fenyő étlapján. Meg az is tetszett, hogy tegnapi pincérünk lelkesen üdvözölt bennünket a kerítésen át, amikor elsétáltunk a terasz előtt. Mert körbenéztük a többi evőhelyet is, de összesen nem voltak annyian azokban, mint a Fenyőben. Így hát jobb ötlet híján visszatértünk a Fenyő vendéglő teraszára.

A dolog úgy kezdődött, hogy nem volt orja leves, amire Tuci annyira vágyott. Kárpótlásul rántott libamájat rendelt. Én, nyájas és igyekvő pincérünk tanácsát megfogadva, a szép nevű sistergő pulykacsíkok macok batyuban tejszínes gombamártással nevű fogást választottam (1190 Ft). Ezek is gyorsan elénk kerültek és mivel az előre elékészített ételek nem sisteregnek, jól megborsozták a pulykacsíkokat, gondolom a sistergést imitálandó. De azért elég finom volt. Mindent jó étvággyal megettünk és a mai estére választott vörös bor is jobb volt, mint az előző napi fehér.


Az első vacsoránk után egy kistányéros büfének értékeltem a Fenyő vendéglőt. A második vacsora után sem voltam elragadtatva, de egy kicsit javult a véleményem. Tulajdonképpen minden kelléke meglenne a Fenyőnek ahhoz, hogy kellemes étterem legyen, de ehhez egy szakácsnak kéne esténként a konyhában dolgoznia.

 

2006 / 15

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]