[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Štúrovo állomás büféje
Párkány vasútállomás, 2008. január

Menü Štúrovo állomáson

Már régóta tervezem, hogy sorozatba kezdek a vasútállomások éttermeiről és büféiről. E sorozatnak az első epizódja tulajdonképpen a Rántott szelet Celldömölkön című vonatozás. Ám az a beszámoló még egyben taglalja a vonatozást meg az ebédet, mostantól pedig külön fejezetben írom le a vonatozást és az evészetet. Elsőként tehát térjünk be Štúrovo állomás büféjébe. (Štúrovo állomás Párkánytól jócskán távolabb, Nána községhez talán egy hangyányival közelebb helyezkedik el, hajdanán Párkány-Nána volt a neve.)

Nagyon sokszor voltam már ebben a büfében, többnyire sörivás céljából, amire ez a hely mindig is igen alkalmas volt. Persze egykoron ez az összes csehszlovák vasúti kocsmára igaz volt, még a legócskább kinézetű ivókban is kifogástalan csapolt sört lehetett inni. Étel ügyben korában csak szendvicsig jutottam Štúrovo állomás büféjében.

Pontban délben léptem be a szürke helyiségbe. Minden nagyon egyszerű és színtelennek tűnik, de rend és tisztaság van. Középen néhány nagyobb és kisebb asztal, körben bokszok, még csak egy-két vendég kanalazza levesét, a pultnál egyedül állok. Önkiszolgálás van, a kiaggatott étlap nem túl bőbeszédű: menü I (85 Sk), menü II (75 Sk), menü III. (65 Sk), valamint sztrapacska áll rajta. Menü I-et kérek, meg egy Kozel (23 Sk) sört. Megkapom a sört meg a szalvétába csavart evőeszközöket, majd letelepszem az egyik hosszú, műanyag terítővel letakart asztal végébe.

Pillanatokon belül megérkezik a leves, pontosabban húsleves. Kellemesen meleg, tészta van benne meg néhány pulykahús- meg zöldségdarabka. Finomnak találom, bár szerintem valamilyen egyenlevesporból készült.

Miközben levesemet kanalazom, beindul az ebédidő, szép számú vendég érkezik. Volt hogy tizen álltak sorba, de gyorsan halad a kiszolgálás a pultnál is és a menük is rövid időn belül megérkeznek az asztalokhoz. Az ebédelők nagy része munkás formájú, kisebb részük tűnik utasnak. Sört meglepően kevesen isznak, viszont nagyon fogy a Kofola. ("A Kofola olyan mint a kóla, csak finomabb" - mondta a szlovák csapos ősszel a füstiben.)

A második fogás rántott szelet, tört burgonyával, káposztasalátával. Egyszerű, de jó ízű. Nincs tapasztalatom a menük terén, de úgy érzem, kategóriájának megfelelő, korrekt ebédet tálaltak elém. (Az étel forintban kb. 650, az üveg sör kb. 180.)


Csatlakozások:
    • az ebédhez tartozó vonatozás: Egy kortyintás szlovák Limbo
    • a sorozat nulladik epizódja: Rántott szelet Celldömölkön

2008 / 1

<<< >>>
Éttermek 2008
- Balatonföldvár, Nápolyi pizzéria
- Budapest III, Mókus sörkert és étterem
- Budapest III, Sun Garden Cafe & Rest.
- Budapest VI, VistaCafe étterem
- Budapest VI, Wasabi running sushi
- Budapest XVI, Koronakert Étterem
- Nagymaros, Maros Étterem
- Pákozd-Szúnyogsziget, Halászcsárda
- Tiszafüred, Park étterem
- Tiszafüred-Örvény, Hableány étterem
Skála 2008 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Büfék 2008
- Budapest V, Szeráj török gyorsétterem
- Párkány állomás, Štúrovo zel.st. büfé
Skála 2008 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

     [GP]