Töltött padlizsán
Dolgaink után futkoztunk a Szent István körúton és pont a Szeráj magasságában jött rám
az ebédelhetnék. Ez jó, mert úgyis régen voltunk a kedvenc török önkiszolgáló éttermünkben. Most szerencsére
nincsenek sokan, többen vannak a pult mögött, mint előtte. A töltött padlizsánon akad meg a szemem,
természetesen tésztát kérek köretnek. Tuci a saláták közül választ kettőt. A kiszolgálás gyors és udvarias,
a kasszában egy török ember, 1.500 körül fizetek.
A teremben kellemes hőmérsékletet tart a klíma. Csak evés közben vesszük észre, hogy
jelentősen bővült a Szeráj belső tere, amióta utoljára itt jártunk. A belső tér praktikusan kulturált,
rend és tisztaság van.
A töltött padlizsán igen finomnak bizonyult. Nem spóroltak a fűszerekkel, de nincsenek
erős kontrasztok, a gazdag ízvilág lágyan harmonizál. Útitársnőm, Tuci, is igen dicséri a salátákat, az
egyiket meg is kóstoltatta velem, tényleg finom volt.
Lágy harmonikus fűszerezés jellemezte az évekkel korábban itt elfogyasztott filiz kebabot
vagy a padlizsános csirkét is, meg azokat a fogásokat is amelyeknek a nevére már nem emlékszem. Egyszer el
kéne menni Törökországba megízlelni, hogy ezek a finom íz harmóniák vajon ott is oly jellemzőek-e, mint
a pesti török éttermekben.
Mindenesetre mi most is meg voltunk elégedve a Szerájjal. Nem szürkült az évek során
sem a konyha, sem a környezet.
Csatlakozások:
• Korábban ugyanitt:
2005,
2006
|