[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Normafa Café & Grill
Budapest XII, 2006. április

Tavaszi ebéd

A János-hegyről, pontosabban az Erzsébet kilátóból, lefelé ballagván megéheztünk, így a Normafához visszaérkezve betértünk az első étterembe, ami történetesen a Normafa Café & Grill. Szép tavaszias, remek kiránduló idő volt, így a teraszon telepedtünk le. Kapunk étlapot és amíg tanulmányozzuk, két kisfröccs is érkezik. Itt kell leszögeznem, hogy régen szóba nem álltam emberrel, aki szódával itta a vörösbort, de ma már más idők járnak ...

De vissza az étlaphoz, ami egy igen jól szerkesztett példánya műfajának. Az ételek jól vannak csoportosítva és minden fejezetben találtam vonzó étket. Az egyes fejezetek nem túl terjedelmesek, de igen változatosak, könnyű eligazodni a gazdag kínálatban. Tuci pármai sonkás csirkenyársat választott sárgadinnyés ruccola salátával, Peti egy régi kedvencével próbálkozott: harcsapaprikás túróscsuszával.

Amíg az ételre várunk, nézelődünk a mediterrán stílusban berendezett kerthelyiségben. A székek kényelmesek, a látvány kellemes, bár kissé hűvös van üldögélni. És akkor Tuci kiszúrja, hogy egyes vendégek vállán kockás pléd van. Mi is kértünk és kaptunk két szép és tisztaság illatú kockás takarót. Miközben a derekam köré tekerem a plédet, kezdem megszeretni a Normafa grillt.

És megjött az ebéd. Nagyon látványosak a tányérok, talán a Robinsonban tálaltak hasonló attraktivitással. Tucinak tetszett a pármai sonkába csomagolt csirkenyárs sárgadinnyés ruccola salátával és nagyon ízlett is neki.

A harcsapörkölt is igen szépen volt tálalva, bár számomra nemcsak a látvány, hanem a mennyiség is fontos, de itt lehetőséget kap az étkező arra, hogy több ételt is végigkóstolhasson. Ám az étel ízére igazán nem lehet panaszom. Nem hittem volna, hogy a harcsapörkölt túróscsuszával műfajban új ízekkel tudnak meglepni, de a Normafa szakácsának sikerült. Maga a hal semmi különöset nem mutatott, de a túróscsusza igen változatos ízekkel parádézott, köszönhetően egy kis kapornak és egy kis sütögetésnek, amitől grill ízfoltok is feltűntek.

A finom ebédet kávéval zártuk, ami szintén profi módon, kis pohár szódával, került elénk.

A végén a fizetésnél kiderült, hogy életem legdrágább kisfröccsét fogyasztottam, de az biztos, hogy a minősége is kifogástalan volt. Összességében szerencsés választásnak, jó helynek bizonyult a Normafa Café & Grill.

 

2006 / 4

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]