[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Senator-Ház
Eger, 2006. október

Üde ízek a Dobó téren

Eger központjában, a Dobó tér vár felöli oldalán, vendégcsalogató teraszok sora várja a megszomjazott, megéhezett embereket. Október van, az idő is kezd ősziesedni, nem csoda, hogy nincsenek túl sokan a szépen terített asztalok mellett ezen a hétköznap délutánon. A legnépszerűbbnek a Senator-Ház étterem & kávézó terasza tűnik, így mi is itt telepszünk le.

Egy pohár bor illetve sör mellett olvasgatjuk az étlapot. Tucinak - és lehet, hogy még sokan másoknak is - örök problémája, hogy legtöbbször szegényes az étlapokon a könnyű ételek sora. Most viszont szerencséje van, mert a Senator-Ház étlapja két oldalon keresztül sorolja a kímélő és vegetáriánus fogásokat. Nekem is teszik a kínálatnak ez a része, így innen választunk: grillezett tofu salátaágyon (1100 Ft) és penne tészta mozzarellás-paradicsomos raguval (1300 Ft).

Miközben kései ebédünket várjuk, egy barátságos idősebb úr tűnik fel és minden vendéget üdvözöl, gondolom ő lehet a Hotel Senator-Ház gazdája. Az idő kicsit hűvös, borongós, ezért az úr begyújtja az óriási ernyő alatti gázmelegítőt. Ez kellemesen enyhíti a levegőt és a ráadásul a nap is kisüt, így még barátságosabb körülmények között élvezhetjük ebédünket.

Az elénk került látványos, gondosan tálalt ételek legnagyobb erénye a dinamikusan friss, üde ízvilág. Kifejezetten élvezettel eszegettem a mozzarellás-paradicsomos pennét, de a grillezett tofu is rafináltan egyszerű és finom. (Erősen el fogok gondolkodni, ha legközelebb erre lesz szerencsénk járhatni, hogy azt is alaposabban kipróbáljam.)

A könnyű, ám igen finom ebédet, két jó kávé zárta. Elégedetten ücsörögtünk a barátságos teraszon, magamban úgy értékeltem ebédünket, hogy stabilan három tányér. Már korábban elkezdett szállingózni egy kisebb, általam amerikainak gondolt, bőbeszédű csoport. Mindkét felszolgáló elég jól beszélt angolul és az időt sem sajnálta tőlük, minden részletet alaposan kitárgyalt velük. Ez önmagában igen dicséretes, de nekem sajnos jó húsz percet várnom kellett, hogy számlánkat kiegyenlíthessem. És bizony az egyik tányér elolvadt a hosszú várakozás közben ...

 


A ház saját oldala: http://www.senatorhaz.hu.

2006 / 16

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]