A palócleves etalonja
Eredetileg a Mátrában szerettünk volna sztrapacskát enni, de már akkor megéheztünk,
amikor még csak a távolban látszottak a hegyek. De szerencsére eszünkbe jutott, hogy
régen ettünk palóclevest Pásztón. Tehát ismét betértünk a Bence étterembe.
A rusztikusan berendezett belső térben nem látok változást, talán csak a terasz
lett más, amióta utoljára itt jártunk. Itt, a téliesített külső térben ülünk le,
a helyiek ajánlata szerint. És itt ül le a néhány többi vendég is, aki betér ide
kedden ebédidőben.
Természetesen palóclevest rendelünk, utána palacsintát illetve
túróscsuszát. Hamarosan érkezik a finom, forró leves. Harmonikusan ízletes,
nagyon ízlik nekünk, mint eddig mindig. Tulajdonképpen már a bőséges
adag palóclevessel jóllaktam, de a túróscsusza csábosan fel van díszítve
szalonna darabkákkal és nincs ember, aki ennek ellen tudna állni ...
Finom volt az ebéd és jó volt a kávé is. A fiatal pincér udvariasan és jól tette
a dolgát. A számla végösszege is szolidnak mondható. Összességében jó kis hely
a Bence étterem, a három tányért leginkább a stabilan etalon minőségű
palóclevessel érdemelte ki.
Korábban ugyanitt: Bence Vendéglő, 2001. április.
|