[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Platán étterem
Nagyszénás, 2006. július

Szénási csülkös bab útközben

Munkától, kánikulától megfáradtan, evőhelyet keresve autóztunk hazafelé, amikor Nagyszénáson a kollégám szeme megakadt a Platán éttermen. És jól választott, valóban jól nézett ki a rusztikusan berendezett terem a szépen terített asztalokkal. Vendég ugyan nem volt egy sem, ám ez hétfőn kora este nem olyan rendkívüli.

A főúr barátságosan üdvözöl bennünket és étlapot hoz. De most nincs kedvem étlapot olvasgatni, meg hát időnek sem voltunk bővében, így megkértem pincérünket, ajánljon valamit, ami finom és viszonylag gyorsan elkészül. A főúr kisebb kanyarok után a szénási csülkös babot ajánlja, utána pedig túróscsuszát. A kolléga úr már útközben is babgulyásról ábrándozott, úgyhogy örömmel fogadjuk a csábító ajánlatot.

Egy finom sörrel próbálom pótolni a napi folyadékveszteségemet. Kollegám csak a hosszú söröskorsó látványában tud gyönyörködni, mert ő vezető beosztásban van. Épp az utolsó kortyokat eregetem le a torkomon, amikor két kis bográcskával érkezik pincérünk.

A szénási csülkös bab közepesen sűrű, változatos gulyás. Jól esik a forró, kellemesen fűszerezett étel. Kenyeret is tördeltem mellé, de nem igazán volt jó, valami oda nem illő ízt véltem felfedezni a kenyérszeleteken.

Én tulajdonképpen már a jó szénási csülkös babbal is elteltem, de érkezik a nagy adag túróscsusza. Ez is finom, bár már beérném fél adaggal. De ezzel a fogással is meg voltunk elégedve, pláne én, aki elé újabb, párás, hosszú söröskorsót tett jó pincérünk.

A végén szolid végösszegű számlát állított össze a főúr, aki végig nagyon udvariasan, jól tette a dolgát. A étel is finom volt, remélem, ha legközelebb erre járunk, jobban bele tudunk mélyülni a Platán étlapjába.

 

2006 / 7

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]