[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Fehérsas Panzió Étterme
Bánkút, 2006. október

Sztrapacska Bánkúton

Egy Bükk-fennsíkon megtett gyalogtúra után értünk vissza Bánkútra és tértünk be ebédelni a Fehérsas panzió éttermébe. A környék elég kihalt így egy őszi hétköznap délutánján, de a panzió előtt áll egy-két autó. Maga az étterem sokkal jobban néz ki, mint feltételeztem. Ám mindenki a sokkal egyszerűbb, keskeny teraszon telepedett le, így mi is ott ülünk le. A külső asztalok legnagyobb vonzereje az erdő és a Nap is odasütött még, amikor leültünk.

Az étlap is meglepően széles választékot kínál. Némi töprengés után tárkonyos vadragulevest (1200 Ft) és sztrapacskát (1000 Ft) rendelünk. A vadragut megkívántuk, a sztrapacskát meg már régóta tervbe vettük, igaz nem a Bükk, hanem a Mátra egyik magaslatán.

Egy-egy fröccs mellett élvezzük az erdő közelségét, az őszi napsütést. Kisvártatva érkezik a leves, igazi vadragu. Nem olyan városiasan kifinomult, mint a Kopár csárdában, minden alkatrésze nagyobbra van darabolva és az íze is rusztikusabb. Az adag is sokkal bőségesebb, minden tekintetben jól illik egy vadonbéli étteremhez és ami tulajdonképpen a lényeg, mindkettőknek nagyon ízlik. És a sztrapacska is korrekt példánya műfajának, élvezettel ettem meg, bár már a levessel jóllaktam, hasonképpen mint nemrég a Bence étteremben.

Mire a kávéhoz értünk a Nap már csak a magas fákon keresztül próbált ránk sütni és a többi vendég is dolgára indult már. Úgyhogy mi is megittuk finom kávénkat és útra keltünk. De ha újra erre vezet minket jósorsunk, szívesen betérünk majd ismét a Fehérsasba Bánkúton.

 

2006 / 17

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]