[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[4 pont] Evezős Sörkert
Budapest III, 2006. augusztus

Sült hal a Rómain

A Római part tulajdonképpen Budapest egyik legkellemesebb korzója. Bár az útburkolatot még nem sikerült megcsinálni, de ez nem nagyon tart vissza senkit, a gyalogosok és a biciklisek kaotikusan kavarognak a porban. Ám cserébe jó sok evő-, ivóhelyre térhetünk be. Ezek többsége egyszerű büfé jellegű, de vannak igényesebb, drágább éttermek is.

Régebben nyaranta többször jártunk ki ebédelni a Rómaira, akkor szeretünk meg az Evezőst. Itt mindig friss, finom sült halat kaptunk és a többi étel, ital minőségére sem lehetett panaszunk. Bár nyáron hétköznap délben is elég sok vendég szokott lenni, de az igazi élet este indul be. Különösen azokon a napokon, amikor a Marsall zenekar szolgáltatja a talpalávalót.

Péntek este van, sorban érkeznek a vendégek az Evezősbe. Megrendeljük a halakat és fröccseink mellett beszélgetve figyeljük a nyüzsgést. A kerthelyiség belső részben ülünk, nem messze a táncparkettől. Ezen a részen a legtöbb vendég nem a sült hal kedvéért jött, italaik mellett a zene kezdetét várják. És a Marsall zenekar hamarosan belecsap a húrokba. Kellemes régi rock nótákat játszanak, pillanatok alatt megtelik a parkett.

"Trotyi-rocky" - gonoszkodom oly szellemesen, ám csak az irigység beszél belőlem, mert a parketten korombeliek ropják a táncot. Kellemes az este, finom a hal és a fröccs, jó zene és a hangulat az Evezősben.

Az Evezős értékelésénél azon gondolkodtam, hogy vajon létezhet-e olyan elvárás a büfé kategóriámban, aminek ez a hely nem felel meg. És mivel nem találtam ilyet, csak azt mondhatom, hogy az Evezős ennek a műfajnak a legjobbja. De megkérdeztem húgocskámat is, és ő a korszerű, könnyű ételeket hiányolta. Nekem ugyan nem hiányoznak a saláták és arra sem nagyon emlékszem, hogy a Weingut Reinprecht Heurigerben olyan sok korszerű ételt láttam volna, de legyen a húgomnak is igaza, így kapott az Evezős ötből 4 pontot.

 

2006 / 11

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]