[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[2 pont] Pizza Paradicsom
Budapest III, 2006. július

Óbudai capricciosa

Közelünkben mostanában lebontottak egy kisebb házat és a bontás után előbukkant a szomszéd ház tűzfala, rajta egy nagyon régi, töredékesre kopott felírat: Kerthelyiség "A Pista Bácsihoz". Lehet hogy Óbuda valamikor tényleg egy hangulatos hely volt, sok kisvendéglővel ?  Mert manapság belső Óbuda szerintem Budapest egyik legkedélytelenebb kerülete, a középső részeinek vendéglátó kultúrájáról sem tudnék sok jót mondani. A Vörösvári úton nyílt kis kerthelyiségnek sem jósoltam nagy jövőt. De szerencsésen túlélték az első telet is, ügyesen téliesítve a kis teraszt. Tavasszal azután kitárulkoztak és kicsit terjeszkedtek is. A teraszt megszerették az emberek, mindig sokan üldögélnek a csúf panelház végében kialakított kellemes zugban. Én elég sokat járok arra, de csak most először tértünk be ide.

Szép nyári este van, nagyon hangulatos a nagy platánfa lombja alatt üldögélni. Kellemes félhomály van, kis fáklyák világítnak a sövény mellett. A mutatósnak látszó étlapot ugyan nem tudom elolvasni, de szimpatikus pincérünk segít nekünk pizzát választani. Merthogy pizzéria a kis vendéglátóhely, sőt a Pizza Paradicsom hangzatos nevet viseli. Szerintem Magyarországon nagyon ritka a jó pizza, tehát most sincsenek nagy elvárásaim, de azért azon meglepődtem, hogy a capricciosa néven elém kerülő pizza tetején virsli karikák vannak.

Összességében kellemesen vacsoráztunk és sörözgettünk. Mert tulajdonképpen nem rossz hely a Pizza Paradicsom a Vörösvári úton, de én nagy pizza rajongó vagyok és nem tetszik, hogy ezt a nevet választották. Miért nem hívják például Árnyas Platánnak és az elém tett ételt pedig kolbászos platán lepénynek ?  Mert akkor valószínűleg több pontot kapott volna ez a hely, de mint Pizza Paradicsom csak egy tányért érdemel, a tagadhatatlanul kellemes környezet ellenére. Bár azért valószínűleg betérünk még ide, de én akkor nem fogok pizza nevű ételt rendelni ...

 

2006 / 9

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]