[GP]  Gullner Pages
 Éttermek, ahol jókat ettünk mostanában ...
[3 pont] Forgó Étterem
Dunabogdány, 2006. július

Kánikula a Dunakanyarban

Kánikula volt, Pilismarótra indultunk strandolni. Dél körül már el is értünk Leányfalura és a Duna parti séta közben megéheztünk. Így aztán nem csoda, hogy Dunabogdányban ebédeltünk. Tehát logikátalanul és véletlenül tértünk be a Forgó étterembe bekapni egy pár falatot.

De egy étterem nem az a hely, ahol én beérem pár falattal, pláne ha milánói sertésborba is van az étlapon. Peti tehát milánói sertésbordát és uborkasalátát rendelt, Tuci viszont tényleg egy könnyű ebédet választott, kis adag rántott sajtot kért, saláta körettel. A milánói sertésborda szépen nézett ki és az ízekre sem lehetett kifogásom. Szerencsére bőséges volt az adag és így nem okozott nálam lelki válságot, amikor Tuci elkérte az egyik hússzelet felét.

Nem készültünk étteremben ebédelni ezen kánikulai napon, de ha már így esett, jól választottunk. Most ugyan csak két tányért kapott az értékelésnél ez a hely, ám ennek ellenére bátran ajánlom mindenkinek a Forgó hangulatos teraszát. Szépen ívelő vászontető alatt sorakoznak a terített asztalok, a bejáratot hatalmas edényekbe ültetett leanderek ékesítik. Az árnyas, szellős terasz egyik vége a Szentendrei Duna-ágra néz, de a mai kánikulát még a folyó közelsége sem tudja enyhíteni. Pincérükkel nem igazán tudtam jó kontaktust találni, bár munkájára így sem lehet panasz. De az viszont nem tetszett, hogy a vendégek asztalainál is jól hallható politikai szemináriumot tartott kollégáinak.

A jó kávé után 16.60 euró a könnyű ebéd vége. És szerencsére nem kellett sokat menni, hogy belecsobbanhassunk a Duna hűs habjaiba ...

 


A Forgó étterem honlapja: www.forgoetterem.hu

2006 / 8

<<< >>>
Éttermek 2006
- Bánkút, Fehérsas Panzió Étterme
- Budapest, Haxen Király Étterem
- Budapest, Normafa Café & Grill
- Budapest, Pizza Paradicsom
- Budapest, Vidocq
- Dunabogdány, Forgó Étterem
- Eger, Senator-Ház
- Nagyszénás, Platán étterem
- Pásztó, Bence Étterem
- Pilis hegység, Shaolin falu étterem
- Szarvas, Halászcsárda
- Szilvásvárad, Fenyő vendéglő
Büfék:
- Budapest, Evezős Sörkert
- Budapest, Guang Zhou kínai gyorsétterem
- Budapest, Kínai büfé, Hold utcai csarnok
- Budapest, Szeráj török étterem
- Csopak, Andi Sörözője
Skála 2006 - Éttermek

[5 pont]Nagyon tetszett (5 pont)

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

[2 pont]Normális (2 pont)

Skála 2006 - Büfék

[4 pont]Tetszett (4 pont)

[3 pont]Alkalmatos (3 pont)

      [GP]